Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 31 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Europese beurzen blijven dicht bij huis, Bel20 kan De Croo I smaken

Logo Business AM
Markten

30/09/2020 | Pieterjan Neirynck | 3 min leestijd

Isopix

De Europese beurzen trappelden woensdag ter plaatse, maar in Brussel konden de beleggers de nieuwe regering wel smaken. De Brusselse sterindex Bel20 wint 0,4 procent.

Materialengroep Umicore gaat haar kobaltactiviteiten reorganiseren. Daardoor verdwijnen er op de site in Olen 165 banen tegen midden 2023. Dat heeft het bedrijf zelf aangekondigd. De directie is van plan een deel van de kobaltactiviteiten in Olen te verhuizen naar Finland. Het aandeel keldert 2,5 procent.

Shurgard opent een nieuwe vestiging in Londen. De specialist in opslagplaatsen spreekt over één van de grootste opslagruimtes, met 1.200 units op 70.000 vierkante meter. De nieuwe locatie beschikt over ruime parkeergelegenheden en ligt dicht bij de autosnelweg. Het aandeel verliest 0,53 procent.

Galapagos koerst 0,62 procent lager, na de aankondiging dat de eerste patiënt een dosis kreeg van zijn medicijn GLP3970. Het gaat om een onderzoek naar de werkzaamheid en de veiligheid van dat middel om psoriasis te behandelen. In totaal staan er drie patiëntenstudies op de planning van het biotechbedrijf.

In Frankrijk heeft afval- en waterzuiveringsbedrijf Suez de ‘vage’ voorstellen afgewezen van concurrent Veolia, die zijn bod op het belang van energiebedrijf Engie in Suez optrok. Veolia had nu 3,4 miljard euro over voor dat aandeel van 29,9 procent, terwijl dat eerder 2,9 miljard euro was. Suez noemde de pogingen van Veolia al een tijdje ‘vijandig’. Veolia gaat 0,55 procent hoger, Engie krijgt er 1,24 procent bij en Suez klimt zelfs 5,93 procent.

Vakbonden en directie bij GSK Vaccines zijn het eens geworden over een voorlopig akkoord rond het aangekondigde transformatieplan. De onderhandelingen mondden uit in een verlies van 386 banen. Dat is 45 procent minder dan de 720 werknemers waarvan sprake was bij de aankondiging. Het bedrijf is onder meer gevestigd in Waver en Rixensart, beide in Waals-Brabant. In Londen geeft het aandeel 0,25 procent prijs.

En in Nederland won BAM Interbuild 2,96 procent. De bouwgroep gaat fors herstructureren en heeft plannen om tot 1.000 mensen af te danken. Dat moet een besparing van ongeveer 100 miljoen euro opleveren.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo Business AM

Corona-alarm

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  45.011.246
 • Aantal
  doden
  1.180.948
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  392.258
 • Aantal
  doden
  11.308

Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
 • Wie wint de Amerikaanse verkiezingen?

  Biden vs Trump
Logo Business AM

Business AM | Stocks