EU past wetgeving aan: vanaf 1 april Netflix en Spotify in heel Europa

Niets is zo hatelijk als je favoriete muziek of serie tewillen streamen in het buitenland om er dan achter te komen dat de content nietbeschikbaar in het land waar je vertoeft. Heel wat gebruikers van Netflix, HBOen Spotify kampten met dat probleem, maar daar komt eindelijk een einde aan metde nieuwe Europese wetgeving die vanaf 1 april ingaat.

Vorig jaar kwamen alle lidstaten van de EU samen om een nieuwewetgeving in elkaar te boksen. Deze ging dan vanaf 1 april van start. Door sommigegecompliceerde juridische zaken was sommige betaalde content onbeschikbaar inhet sommige EU-lidstaten. Het ging dan om accounts op betaalde streamingsdienstenzoals Netflix en Spotify. Maar komende zondag komt hier een einde aan, niet enkelde blokkering voor Spotify en Netflix wordt opgeheven, ook providers zullengeen vergunningen meer nodig hebben voor individuele EU-landen.

Geoblockingverdwijnt niet

In een overkoepelendeverklaring van de Europese Commissie en het Europees Parlement wordt deopheffing van de grenzen voor streamingsdiensten “ opnieuw een succes van deinterne digitale markt” genoemd. Zeker na de afschaffint van de roamingkosten inde EU.

Er wordt gerekenddat ongeveer 30 miljoen mensen binnenkort in het buitenland gebruik kunnenmaken van hun eigen digitale abonnementen. Tegen 2020 zou het om zo’n 72miljoen Europeanen gaan. De Europese instellingen verwachten vooral onder dejonge consumenten een fikse toename.

Meer