“Er is geen plek zoals thuis”: Bolsonaro zegt spoedig terug te keren naar Brazilië

De voormalige Braziliaanse president Jair Bolsonaro zegt dat hij van plan is om “in de komende weken” terug te keren naar Brazilië, nadat hij meer dan een maand in de Verenigde Staten is geweest.

Waarom is dit belangrijk?

Na zijn verkiezingsnederlaag vertrok Bolsonaro met de staart tussen de benen naar de zonnige Amerikaanse staat Florida. Zijn trouwe volgers erkennen de uitslag van de presidentsverkiezingen nog altijd niet en beweren dat Lula de verkiezingen heeft “gestolen”. Op 8 januari ontplofte de situatie, toen Bolsonaristen het Braziliaans parlementsgebouw, hooggerechtshof en presidentieel paleis bestormden. Boze tongen beweren dat Bolsonaro hierin een grote rol heeft gespeeld.

Luister hier het radio-item over de terugkeer van Bolsonaro naar Brazilië op Business AM Radio.


De essentie: Eind december vloog Bolsonaro naar de Amerikaanse staat Florida, twee dagen voordat de nieuwe president Luiz Inacio Lula da Silva werd beëdigd als president van Brazilië.

  • Sindsdien verblijft Bolsonaro in een huis van vechtsporter José Aldo, ver buiten het bereik van het Braziliaans Hooggerechtshof.
  • Echter heeft de oud-president verschillende malen laten door
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer