Kind van Elon Musk wil alle banden met rijkste mens ter wereld doorknippen

Een van de acht kinderen van Elon Musk (50) heeft een naamsverandering aangevraagd bij een rechtbank in Los Angeles. Het gaat om een 18-jarige Musk-telg die transgender is en voortaan als vrouw door het leven wil gaan. Maar dat zou niet de enige reden van de naamsverandering zijn. “Ik wil niet langer verbonden zijn met mijn biologische vader”, klonk het ook.

De aanvraag voor de naamsverandering ging over de voornaam van de 18-jarige, die transgender is en daarom voortaan Vivian wil heten. Maar het kind wil dus ook een andere achternaam. “Ik wil niet langer op welke manier dan ook verbonden zijn met mijn biologische vader”, zo staat in de aanvraag.

Nieuw geboortecertificaat

Volgens de Los Angeles Times deed Vivian het verzoek in april, enkele dagen na haar 18de verjaardag. Vivian is transgender en in het verzoek omschrijft ze haar genderidentiteit als reden om een nieuwe voor- en achternaam aan te vragen. De aanvraag voor de naamsverandering ging ook over een nieuw geboortecertificaat en een nieuw geslacht.

In de aanvraag haalde Vivian zwaar uit naar haar vader. Hoewel niet duidelijk is wat er precies is misgegaan tussen Musk en zijn kind, denken velen dat zijn controversiële tweetgedrag de reden kan zijn. Zo kwam de Tesla-oprichter in 2020 onder vuur te liggen om twee tweets waarin hij aangaf achter transgender personen te staan, maar de veranderende voornaamwoorden “een esthetische nachtmerrie” vindt.

Musk-telg

Vivian wil voortaan de achternaam van haar moeder, Justine Wilson, gebruiken. Elon en Justine waren acht jaar getrouwd en kregen samen zes kinderen. Hun oudste zoon Nevada overleed in 2002 toen hij tien weken oud was. In 2004 kwamen Vivian en haar tweelingbroer Griffin ter wereld. Hun drieling Kai, Saxon, en Damian volgde twee jaar later. Elon heeft nog twee jongere kinderen met zangeres Grimes, met de opvallende namen X AE A-XII en Exa Dark Sideræl.

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.