Eerste patiënt krijgt hersenimplantaat van Musks Neuralink

Samengevat. Neuralink Corp., een startup van Elon Musk, heeft met succes een hersenimplantaat geplaatst bij een menselijke patiënt, een belangrijke stap die de mogelijkheid opent om computers te besturen met de geest.

Waarom is dit belangrijk?

Deze revolutionaire stap heeft potentieel om mensen met traumatische verwondingen in staat te stellen computers te bedienen met enkel hun gedachten, wat een enorme doorbraak in medische technologie en neuro-engineering zou betekenen.

In het nieuws. Elon Musk maakte bekend dat een patiënt een hersenimplantaat van Neuralink heeft ontvangen en goed herstelt. De eerste resultaten zijn veelbelovend.

https://twitter.com/elonmusk/status/1752098683024220632
  • Neuralink heeft een tijd geleden FDA-goedkeuring ontvangen voor menselijke proeven en rekruteert patiënten met quadriplegie of ALS.
  • Het eerste product van Neuralink, genaamd Telepathy, stelt gebruikers in staat apparaten te bedienen met hun gedachten.

Zoom i

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer