E-ve alternatieve aanbieder elektronische maaltijdcheques

Het Belgische bedrijf E-ve heeft plannen om dit najaar elektronische maaltijdscheques op de markt te brengen en daarmee de concurrentie aan te gaan met de gevestigde aanbieders Accor en Sodexo. Handelaars klagen al langer over het duopolie van Accor en Sodexo, die een kostenverhoging willen doorvoeren. Steven Barrett, die bij E-ve het systeem voor de elektronische maaltijdcheques uitbouwt, stelt dat een alternatief die kostenverhoging moet kunnen tegenhouden. Het systeem van de elektronische maaltijdcheques werd zopas officieel voorgesteld door federaal minister van economie Vincent Van Quickenborne. Volgens Dominique Michel, de topman van de distributiefederatie Fedis, zullen de kosten voor de elektronische cheques echter drie tot zes keer hoger liggen dan in het huidige systeem met de papieren cheques. (MH)

Meer
Mijn Volglijst

Wall Street sluit hoger

02/12/2021 21:10

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn donderdag hoger gesloten. De S&P 500 won 1,4 procent op 4.577,10 punten, de Dow Jones index steeg 1,8 procent tot 34.639,79 punten en de Nasdaq eindigde 0,8 procent hoger bij een slotstand van 15.381,32 punten.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets is het de vraag of de winsten duurzaam blijken of dat aandelen toch kwetsbaar blijven voor negatieve nieuwsberichten.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20