Duurste truck ooit is voor Maleisische sultan

Vrachtwagenbouwer Mack Trucks Australia, dochter van de groep Volvo, heeft de meest luxueuze vrachtwagen uit de geschiedenis afgewerkt. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Er werd volgens Dean Bestwick, vice-president van Mack Trucks, gedurende één jaar gewerkt aan de bouw van een speciale vrachtwagen voor Ibrahim Ismail, de sultan van Johor in Maleisië.

De truck is met alle mogelijke luxe-artikelen en gadgets uitgerust en is bedoeld om de zware motorboot van de sultan naar alle mogelijke locaties in Maleisië te kunnen brengen. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt, maar er wordt wel gewag gemaakt van een absolute recordprijs.

“De vrachtwagen kost in ieder geval meer dan de vorige recordprijs van 481.000 dollar die in de Verenigde Staten werd betaald voor een gepersonaliseerde truck,” stippen een aantal betrokkenen aan.

Barbecue aan boord

De Mack Super-Liner van sultan Ismail omvat onder meer een gesloten televisie-circuit met zes veiligheidscamera’s, twee flatscreen-televisietoestellen, een Bose-geluidsinstallatie en een aantal game-consoles. Verder is de vrachtwagen uitgerust met een aantal zetels die met 72.000 steken gouddraad werden versierd.

Tenslotte omvat de truck ook een keuken, een barbecue en een dubbel bed. De Mack Super-Liner beschikt over een vermogen van 685 paardenkracht.

“Het order van de sultan was een bijzondere opdracht voor Mack Trucks Australia,” zegt Dean Bestwick. “De meest luxueuze inrichting die we tot nu toe in de vrachtwagens hebben moeten inbouwen had betrekking op een magnetron of een kleine koelkast.”

De sultan zegt het order speciaal in Australië te hebben willen plaatsen. Hij benadrukt altijd bewondering gehad te hebben voor de verfijnde kennis van de Australische ingenieurs. Hij voegt er aan toe de voorbije jaren ook een aantal auto’s van het Australische merk Holden te hebben verzameld. De uitgebreide autoverzameling van Ibrahim Ismail omvat ook acht Rolls-Royce’s. (mah)

(Foto: Mack SuperLiner)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20