Duurste pastasaus kost 1.000 dollar per potje

[PICTURE|sitelpic]Een bord spaghetti kost bij de doorsnee Italiaan op de hoek 11 euro, maar het kan ook anders. Op de 2013 NASFT Winter Fancy Food Show heeft de delicatessenketen Dave’s Gourmet de duurste pastasaus ter wereld voorgesteld: een bokaal pastasaus met witte truffel. De potten worden verkocht aan duizend dollar per stuk.

Dave’s Gourmet viert zijn twintigjarige bestaan en dat was de ideale gelegenheid voor een bijzondere culinaire stunt. Het bedrijf uit San Francisco bereidde een pastasaus van zongerijpte tomaten met witte truffels en eetbare goudvlokjes. De saus zit in een bokaal met op het etiket ‘White Truffle Marinara’ en waarvan het deksel is afgesloten met een rood lint en een wassen zegel. Het geheel zit verpakt in een antieken houten doosje.

‘Het is onze voortdurende ambitie om innovatieve premium producten te ontwikkelen’, aldus Dave Hirschkop, de stichter van Dave’s Gourmet. De man zorgde eerder al voor de creatie van de ‘Insanity Sauce’, die lange tijd de titel droeg van ‘s werelds heetste saus. Hij lanceerde die saus in 1993, gekleed in een dwangbuis en klaar om naar het krankzinnigengesticht te vertrekken. De ‘Insanity Sauce’ scoorde 180.000 units op de Scoville schaal, ter vergelijking: Tabasco haalt een Scoville score van 3.000 tot 8.000. De nieuwe ‘gouden’ pastasaus is echter mild en is gebaseerd op eerdere pastasausvariaties waarmee Dave’s Gourmet op culinaire beurzen in de prijzen viel. (JCV)

Meer