Dumarey heeft niet langer interesse om Van Hool over te nemen

De West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey is niet langer in de running om de noodlijdende busbouwer Van Hool in te lijven. Daardoor is het Nederlands-Duitse duo VDL-Schmitz nog de enige kandidaat-overnemer.

In het nieuws: Dumarey bergt zijn plannen om Van Hool over te nemen op. “Ik haak automatisch af”, klinkt het. “Het is voorbij.” Het Nederlandse Vlastuin was ook geïnteresseerd in de busbouwer, maar dat bedrijf haakte eerder al af.

  • De West-Vlaamse ondernemer mikte op een snelle doorstart, maar daarvoor moest het bedrijf eerst failliet verklaard worden. Hij haakte uiteindelijk af toen hem gevraagd werd om zijn voorstel, dat zou aflopen op 8 april, te verlengen. Voorts vond hij de prijs voor de totale inboedel (200 miljoen euro) te hoog. Daar komt nog eens bij dat hij moest opbotsen tegen twee grote groepen.
  • VDL-Schmitz is nu nog de enige kandidaat-overnemer. Die onderhandelingen lopen nog. Maandag wordt wellicht het faillissement aangevraagd en bekendgemaakt of het VDL-Schmitz Van Hool zullen overnemen.

Details: De vakbonden maken zich zorgen.

  • Dumarey gaf te verstaan dat hij zoveel mogelijks jobs wou redden. Gevreesd wordt dat bij een overname door VDL-Schmitz veel meer werknemers hun baan zullen verliezen. De potentiële overnemers zouden enkel geïnteresseerd zijn in het merk Van Hool, de klantenportefeuille en de knowhow van het bedrijf. Er zou voornamelijk interesse zijn in de Van Hool-fabriek in Noord-Macedonië, waardoor op de site in Koningshooikt geen bussen meer gebouwd zullen worden.
Meer