De Duitse knipperlichtrelatie met atoomstroom

Terwijl de Duitse publieke opinie na de ramp in Fukushima in meerderheid voorstander was van de beslissing om uit kernenergie te stappen, schetsten twee opiniepeilingen vorig jaar een nieuw beeld.

Waarom is dit belangrijk?

De geleidelijke kernuitstap is allesbehalve een doorslaand succes voor de Duitse klimaatdoelen. De stopzetting van de nucleaire plannen heeft Berlijn ertoe gedwongen steeds meer beroep te doen op fossiele energie, waaronder het extreem vervuilende bruinkool. Dat levert er nu maar liefst 20 procent van de stroommix.

Het nieuws, met wat vertraging: Uit een enquête van de Duitse openbare omroep ARD bleek dat een meerderheid van het Duitse publiek er voorstander van is om de drie resterende kernreactoren van het land operationeel te houden.

  • Die opiniepeiling werd in augustus vorig jaar gehouden; sindsdien werd beslist om de reactoren te laten draaien tot april dit jaar.

De stemming(en) in cijfers: 41 procent van de ondervraagden zei voorstander te zijn van een verlenging van de levensduur met enke

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer