Duitse Galeria Karstadt Kaufhof sluit één op de drie winkels

De Duitse retailgroep Galeria Karstadt Kaufhof wil 62 winkels sluiten. Daarmee zal bijna één op drie winkels van de groep worden stopgezet. Daarover heeft de directie met de ondernemingsraad en de vakbonden een akkoord bereikt. Door de ingreep dreigen ook vijfduizend banen te zullen worden geschrapt.

Het was al langer duidelijk dat Galeria Karstadt Kaufhof een sanering zou doorvoeren. De groep worstelt immers al geruime tijd met financiële problemen. Die situatie werd door de coronacrisis nog verergerd.

Bij de uitbraak van de pandemie zag het concern zich dan ook verplicht bescherming tegen zijn schuldeisers te vragen. Gevreesd werd dat de economische weerslag van de pandemie Galeria Karstadt Kaufhof meer dan 1 miljard euro inkomsten zou kosten. Bovendien verwacht Galeria dat ook volgend jaar minder zal worden verkocht dan vóór de crisis.

Topman

In totaal beschikt het concern over 172 winkels. Half mei hadden een aantal bronnen gemeld dat tachtig filialen zouden worden gesloten. Uiteindelijk konden tijdens onderhandelingen tussen de directie en de vakbonden alsnog een aantal sluitingen worden vermeden. Het is nog niet duidelijk welke filialen uiteindelijk zullen worden gesloten. Recent raakte ook nog bekend dat topman Stephan Fanderl het bedrijf zou verlaten.

Bij Galeria Karstadt Kaufhof werken momenteel nog ongeveer 35.000 mensen. Naast de Duitse ketens Galeria Kaufhof en Karstadt, maar ook van het Belgische Galeria Inno. Volgens een aantal bronnen zouden de winkels van Galeria Inno echter buiten schot blijven.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20