Dubai heeft beste kustlijn van de hele wereld

Het emiraat Dubai heeft de beste kustlijn van de hele wereld. Dat blijkt uit een rapport, opgesteld in opdracht van de cruiserederij Royal Caribbean.

De stranden werden geëvalueerd volgens onder meer de helderheid van de horizon, de kleur van het zeewater, de zandkwaliteit, zuiverheid, boeiende elementen, luchtzuiverheid en de weersomstandigheden. Dubai laat in de eindrangschikking de Britse badstad Blackpool en de Golf van Mexico achter zich. De top tien bestaat verder uit Cape Cod (Verenigde Staten), Inchydoney (Ierland), Twelve Apostles (Australië), Kaapstad (Zuid-Afrika), Cavelossim (India), Krabi (Thailand) en Whitehaven Beach (Australië). Psycholoog David Holmes stelde een algoritme samen om de totale kwaliteit te kunnen berekenen van de stranden op tweehonderdvijftig locaties die door Royal Caribbean worden aangeboden.

Weersomstandigheden

Dubai haalde in de categorie weersomstandigheden het maximum van de punten. Bij Blackpool werd vooral gewezen op de aanwezigheid van een kustlijn van 11,2 kilometer met zilveren stranden en de toegang tot een bijzondere attractie zoals de Blackpool Tower. Maar door zijn typische Engelse weer was het voor Blackpool onmogelijk Dubai naar de kroon te stoten. David Holmes benadrukt dat elk land over schitterende kustgebieden beschikt, maar zegt dat op bepaalde locaties unieke karakteristieken kunnen worden ervaren. Woordvoerders van Royal Caribbean merken daarbij op dat veel reizigers hun cruises boeken op basis van de kusten die ze zullen kunnen bezoeken. Het onderzoek moet de klant volgens de rederij dan ook helpen bij de keuze van zijn favoriete bestemmingen. Benadrukt wordt dat de individuele selectie van de reiziger op veel subjectieve elementen zijn gebaseerd, maar er wordt aan toegevoegd dat in het algemeen een grote voorkeur kan worden opgemerkt voor stranden met een dikke bodem wit fijn zand dat zacht aanvoelt. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20