Drie aandachtspunten bij het ontwikkelen van je personeel!

Geschreven met branded content van MyCademy.com

Om je bedrijf te laten groeien, zul je ook je personeel de mogelijkheid geven voor bijscholing. Ze zijn namelijk je belangrijkste kapitaal. In deze blog vertellen we drie aandachtspunten waarmee je de leerprocessen in gang zet.

Het budget

Zonder na te denken over het beschikbare budget, besteed je te veel geld doordat je geen grenzen aanhoudt. Bespreek daarom met een financiële expert wat de toekomstige uitgaven kosten zijn en zoek vervolgens naar een opleider die de ideale prijzen hanteert. Zo krijgt iedere medewerker een persoonlijk bestedingspakket om in het aanbod een cursus uit te kiezen om progressie te boeken op een afgebakend terrein.

Verstandige keuze

De keuze om je mensen de mogelijkheid te overhandigen om zich te ontplooien, betekent geen vrijbrief om elke weg in te kunnen slaan. Het leeronderwerp moet namelijk wel passen in de bedrijfsplannen. Kijk naar de punten waarop de teams minder presteren en stel daarbij een training voor. Een voorbeeld: de ploeg die verantwoordelijk is voor het verkoopbeleid draait verlies, een trainingsmoment is daarvoor een perfecte kans om hun statistieken te verbeteren. Op onder andere MyCademy.com vind je verschillende opties om bepaalde vaardigheden van een afdeling te tillen naar een hoger niveau. En dan wordt het volgende punt zichtbaar.

Het rendement

Een organisatie waarin de werkkrachten meer kennis hebben over bijvoorbeeld een specifieke markt zullen sneller een sterkere waarde leveren. En daaruit vloeit een bredere klantenkring, grotere verkoopaantallen en zichtbaarheid voort. Maar dit moet wel meetbaar zijn om een vervolgtraject in te plannen. Een profvoetballer traint immers ook dagelijks om riantere prijzen te veroveren.

Schrijf daarom eerst op welke doelen een teamlid heeft voordat hij weer het werkveld betreedt. Zo kun je hem eenvoudiger coachen en is een verwijzing naar een nieuwe opleider een logische stap binnen de interne voortgang. Bovendien ontstaan er hierdoor doorgroeimogelijkheden voor iedereen.

Als laatste raden we je aan om de website MyCademy.com te onthouden, aangezien het een leerplatform is waarop je een project opstelt waardoor de begindatum prijkt op de werkagenda’s. Met andere woorden: betrek de deskundigen erbij om het oefenen van talent een vast ritueel te maken en te juichen om deze beslissing.

Meer