Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 05 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Dow Jones sluit slechtste kwartaal uit de geschiedenis af met verlies van 22 procent

Logo Business AM
Markten

31/03/2020 | Dominique Dewitte | 2 min leestijd

AP

De Dow Jones verloor sinds 1 januari ruim 22 procent van zijn waarde. De beursindex sloot zijn slechtste kwartaal uit de geschiedenis dinsdag af met een dagverlies van nog eens 404 punten of 1,8 procent. Slecht nieuws over de gevolgen van het coronavirus en pessimistische vooruitzichten voor de Amerikaanse economie begeleiden de neerwaartse spiraal.

Ook de S&P 500 incasseert dinsdag een verlies van 1,9 procent, terwijl de technologiebeurs Nasdaq 1,5 procent lager ging.

Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, kondigde aan dat het aantal bevestigde gevallen van het coronavirus in zijn staat overnacht met 14 procent was gestegen en nu de 75.000 overtreft.

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs publiceerde zijn aangepaste driemaandelijkse groeiverwachting voor de Amerikaanse economie. Die leest niet prettig. Min 9 procent in het eerste kwartaal, min 34% (!) in het tweede kwartaal (grootste daling ooit), gevolgd door een groei van 19 procent in het derde kwartaal (sterkste stijging ooit).

De Dow noteerde dinsdagavond liefst 22 procent lager dan op 1 januari, zijn slechtste kwartaal ooit. Ook de S&P 500 moet dit kwartaal 19,6 procent inleveren, zijn grootste kwartaaldaling sinds 2008.

De euro noteert nagenoeg onveranderd op 1,10 dollar, terwijl olie zich lichtjes herstelt. Een vat ruwe olie kost dinsdagavond 20,31 dollar (+1,1 procent). Goud moet 3 procent inleveren en kost nog 1.591 dollar per ounce. De bitcoin klimt 1,7 procent tot 6.498 dollar.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks