Dow Jones sluit slechtste kwartaal uit de geschiedenis af met verlies van 22 procent

De Dow Jones verloor sinds 1 januari ruim 22 procent van zijn waarde. De beursindex sloot zijn slechtste kwartaal uit de geschiedenis dinsdag af met een dagverlies van nog eens 404 punten of 1,8 procent. Slecht nieuws over de gevolgen van het coronavirus en pessimistische vooruitzichten voor de Amerikaanse economie begeleiden de neerwaartse spiraal.

Ook de S&P 500 incasseert dinsdag een verlies van 1,9 procent, terwijl de technologiebeurs Nasdaq 1,5 procent lager ging.

Andrew Cuomo, de gouverneur van de staat New York, kondigde aan dat het aantal bevestigde gevallen van het coronavirus in zijn staat overnacht met 14 procent was gestegen en nu de 75.000 overtreft.

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs publiceerde zijn aangepaste driemaandelijkse groeiverwachting voor de Amerikaanse economie. Die leest niet prettig. Min 9 procent in het eerste kwartaal, min 34% (!) in het tweede kwartaal (grootste daling ooit), gevolgd door een groei van 19 procent in het derde kwartaal (sterkste stijging ooit).

De Dow noteerde dinsdagavond liefst 22 procent lager dan op 1 januari, zijn slechtste kwartaal ooit. Ook de S&P 500 moet dit kwartaal 19,6 procent inleveren, zijn grootste kwartaaldaling sinds 2008.

De euro noteert nagenoeg onveranderd op 1,10 dollar, terwijl olie zich lichtjes herstelt. Een vat ruwe olie kost dinsdagavond 20,31 dollar (+1,1 procent). Goud moet 3 procent inleveren en kost nog 1.591 dollar per ounce. De bitcoin klimt 1,7 procent tot 6.498 dollar.

Meer