Dit verwachten de specialisten dinsdagavond van Apple’s eerste keynote

Het Amerikaanse techbedrijf Apple organiseert dinsdagavond een online “keynote”, waarbij traditioneel nieuwe producten worden voorgesteld. Een evenement waarbij de geruchtenmolen in de dagen die eraan voorafgaan op volle toeren draait. 

Dit is wat gespecialiseerde journalisten verwachten:

iPhone SE 5G

De belangrijkste aankondiging wordt ongetwijfeld een nieuwe iPhone SE, het instapmodel van Apple. Volgens geruchten zou het toestel profiteren van een krachtigere processor. Het toestel zou een A15-chip krijgen, eerder geïntroduceerd bij de iPhone 13, die 5G ondersteunt.

De derde generatie iPhone SE zou dus compatibel zijn met 5G. Een primeur voor de serie.

Ook mag een grotere opslagruimte worden verwacht, al bestaat daarover geen zekerheid. Wat het ontwerp betreft, zou dat van de iPhone 8 opnieuw worden behouden. Worden er geen grote veranderingen verwacht, dan zou de telefoon wel in verschillende kleuren worden aangeboden.

De iPhone SE 2022 zal volgens de gespecialiseerde analist Ming-Chi Kuo het meest betaalbare model zijn dat Apple ooit heeft uitgebracht. Het prijskaartje zou rond de 300 dollar (300 euro?) schommelen.

iPad Air 2022

Een andere verwachte aankondiging betreft de upgrade van de iPad Air. Het ontwerp zou min of meer hetzelfde blijven, maar net als de iPhone SE zou het een krachtigere 5G-compatibele chip hebben.

Een van nieuwigheden waarover wordt gespeculeerd is een nieuwe front-facing camera die Center Stage zou introduceren. Die camera past zich automatisch aan om gezichten in het midden van het beeld te plaatsen, zelfs als ze bewegen. Tenslotte zouden ook iPads in nieuwe kleuren kunnen verschijnen.

Een nieuwe Mac?

Tot slot zou de “Peek performance”-keynote voor Apple de gelegenheid zijn om de 13-inch MacBook Pro te updaten. Deze zou worden uitgerust met de Apple Silicon M2, de tweede generatie Apple-chip, die ook tijdens het evenement zou worden gepresenteerd.

Hoewel de 13-inch MacBook Pro inderdaad is uitgerust met deze nieuwe chip, zou hij in feite minder krachtig zijn dan de nieuwste 14-inch en 16-inch modellen die zijn uitgerust met de ultrakrachtige M1 Pro- en M1 Max-chips.

Wie de keynote wil volgen kan dinsdag 8 maart om 19.00 uur op het YouTube-kanaal of de website van Apple de aankondigingen van de firma uit Cupertino live volgen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20