Dit is waarom het een goed idee is om met de elektrische wagen naar het werk te rijden

Geschreven met branded content van Maes Mobility.

Woon-werkverkeer brengt voor velen een dagelijkse uitdaging met zich mee. Files, hoge brandstofkosten en milieuoverwegingen spelen daarom allemaal een rol bij de keuze van het vervoermiddel. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van elektrisch rijden naar het werk. Ook benieuwd naar welke dit zijn? Hier vind je de 5 voornaamste op een rijtje. 

1. Toegang tot milieuvoordelen

Wist je dat sommige gebieden speciale belastingsvoordelen of parkeervoorrechten geven wanneer je kiest voor elektrisch rijden? Financieel gezien kan dit enorm voordelig zijn, terwijl je ook je steentje bijdraagt aan het milieu én geniet van een comfortabele rit naar het werk in de ochtend. 

2. Minder onderhoudskosten

Elektrische auto’s vereisen over het algemeen minder onderhoud dan voertuigen met verbrandingsmotoren. Dit betekent dat je niet alleen geld bespaart, maar ook tijd en gedoe. Ze hebben namelijk minder bewegende delen, wat de kans op slijtage en storingen vermindert. Er zijn geen uitlaatsystemen, koppelingen of versnellingsbakken die stuk kunnen gaan. Dit vertaalt zich in lagere reparatie- en onderhoudskosten, waardoor het kostenplaatje verkleint.

3. Makkelijk opladen

Verder is elektrisch laden erg eenvoudig. Dit kan je thuis doen als je dit het makkelijkst vindt, maar je kan ook overwegen om op het werk op te laden, aangezien steeds meer werkgevers laadstations installeren. Dit betekent dat je je auto opnieuw voorziet van stroom terwijl je aan het werk bent, zonder tijd te verspillen. Handig niet? Zo maak je je voortaan geen zorgen meer over een lege benzine tank, die ook geld kost om opnieuw te vullen. 

4. Verminderde luchtvervuiling

Nog steeds niet overtuigd om je laadpas aan te vragen? Dan nu misschien wel, want elektrische auto’s dragen ook bij aan verminderde luchtvervuiling, vooral in dichtbevolkte stedelijke gebieden. Ze stoten geen schadelijke stoffen uit, zoals stikstofoxiden en fijnstof, die een negatieve invloed hebbn op de gezondheid en de luchtkwaliteit verminderen. Door elektrisch te rijden, draag je dus bij aan een frissere omgeving voor iedereen. 

5. Stille, comfortabele reis

Tot slot bieden elektrische auto’s een stille en comfortabele rijervaring naar het werk. Ideaal wanneer je het ‘s ochtends rustig aan wil doen. Daarnaast zijn ze waardevol tijdens druk woon-werkverkeer, waar stress en irritatie vaak de overhand hebben, zeker wanneer je een zware werkdag achter de rug hebt. Bovendien zijn de wagens over het algemeen soepeler en responsiever in het verkeer, wat ook een stuk aangenamer rijdt. 

Meer