Volgens deze Britse apostel van hernieuwbare energie is greenwashing een goede zaak: “Het is vooruitgang”

Greenwashing wordt door veel ngo’s veroordeeld en wordt vaak gezien als een gevaarlijke manipulatietechniek, die te vaak door multinationals wordt gebruikt. Maar is het ook een reden voor optimisme?

Waarom is dit belangrijk?

In een wereld waarin iedereen het woord "overgang" in de mond neemt, is greenwashing niet weg te denken. En de kritiek erop ook niet. Vorige week nog raakte bekend dat er in Frankrijk een onderzoek loopt naar TotalEnergies, wegens "misleidende handelspraktijken" op milieugebied.

In het nieuws: Dale Vince ziet naast de negatieve, ook de positieve aspecten van greenwashing.

De details: Overstap naar een daadwerkelijk groen beleid?

  • In een interview met CNBC bevestigde Dale Vince dat greenwashing overal en in elke sector voorkomt. De Brit zegt daarbij het "een goede zaak" te vinden.
  • "Mensen zeggen tegen me: 'oh, er is sprake van greenwashing, dat is een slechte zaak'. Maar ik zeg dan vaak, 'weet je wat, het is geen slechte zaak, want deze bedrijven die vandaag
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer