Demir haalt zich woede kustburgemeesters op de hals na ‘waardebonnen voor tweedeverblijvers’

N-VA-minister voor Toerisme Zuhal Demir (N-VA) suggereerde in De Zondag dat er waardebonnen moesten komen voor tweedeverblijvers. De burgemeesters van de kustgemeenten zijn daar niet blij met die uitspraken in coronatijden.

Wat is er gezegd? In De Zondag vraagt Zuhal Demir (N-VA) aan de kustregio om een waardebon voor tweedeverblijvers. Die mogen momenteel niet naar de kust door de lockdown. Demir hoopt daarmee de grieven tweedeverblijvers wat te verzachten.

Waarom nog? Volgens Demir is het kusttoerisme het eerste dat opnieuw zal aanzwengelen na de coronacrisis. Een extra duwtje in de rug voor de lokale economie, lijkt haar een goed gezien.

De reactie: De burgemeester van Bredene, Steve Vandenberghe (sp.a), reageerde op zijn zachtst gezegd niet positief. Aan HLN zegt hij dat het ‘Nu al moeilijk is om met alle kustburgemeesters eenzelfde beleid te vormen, maar vooralsnog slagen we daar best goed in.’

De voorgestelde maatregel van Demir heeft daarbij een tegengesteld effect. ‘Nu zet Demir al dit werk op de helling met een ronduit domme quote. Tweedeverblijvers zijn heus niet de enige groep die het nu moeilijk heeft, hoor. Onze eigen inwoners, horeca-ondernemers, mensen die technisch werkloos zijn; ook zij hebben nood aan duidelijke steunmaatregelen. Kortom: we moeten dit in z’n geheel bekijken’, klinkt het.

Elders: In Knokke-Heist komt de waardebon er wel degelijk, op initiatief van de gemeente zelf. Daar wordt er 4 miljoen voor de maatregel vrijgemaakt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20