Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Demir haalt zich woede kustburgemeesters op de hals na ‘waardebonnen voor tweedeverblijvers’

Logo Business AM
Economie

05/04/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 2 min leestijd

Isopix

N-VA-minister voor Toerisme Zuhal Demir (N-VA) suggereerde in De Zondag dat er waardebonnen moesten komen voor tweedeverblijvers. De burgemeesters van de kustgemeenten zijn daar niet blij met die uitspraken in coronatijden.

Wat is er gezegd? In De Zondag vraagt Zuhal Demir (N-VA) aan de kustregio om een waardebon voor tweedeverblijvers. Die mogen momenteel niet naar de kust door de lockdown. Demir hoopt daarmee de grieven tweedeverblijvers wat te verzachten.

Waarom nog? Volgens Demir is het kusttoerisme het eerste dat opnieuw zal aanzwengelen na de coronacrisis. Een extra duwtje in de rug voor de lokale economie, lijkt haar een goed gezien.

De reactie: De burgemeester van Bredene, Steve Vandenberghe (sp.a), reageerde op zijn zachtst gezegd niet positief. Aan HLN zegt hij dat het ‘Nu al moeilijk is om met alle kustburgemeesters eenzelfde beleid te vormen, maar vooralsnog slagen we daar best goed in.’

De voorgestelde maatregel van Demir heeft daarbij een tegengesteld effect. ‘Nu zet Demir al dit werk op de helling met een ronduit domme quote. Tweedeverblijvers zijn heus niet de enige groep die het nu moeilijk heeft, hoor. Onze eigen inwoners, horeca-ondernemers, mensen die technisch werkloos zijn; ook zij hebben nood aan duidelijke steunmaatregelen. Kortom: we moeten dit in z’n geheel bekijken’, klinkt het.

Elders: In Knokke-Heist komt de waardebon er wel degelijk, op initiatief van de gemeente zelf. Daar wordt er 4 miljoen voor de maatregel vrijgemaakt.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks