De Spaanse Academie voor Prostitutie en Seksuele Kunsten belooft onmiddellijk werk

 

In de Spaanse stad Valencia zijn in het straatbeeld affiches opgedoken die vrouwen uitnodigen zich om te scholen tot prostituée. Daarbij worden onmiddellijk werk en hoge inkomsten beloofd. Een aanbod dat de wenkbrauwen doet fronsen, zelfs in een land waar 1 op 4 inwoners zonder job zit.

Volgens de affiche zijn de enige criteria om in aanmerking te komen voor zo’n opleiding de meerderjarigheid, een goed voorkomen en niet verlegen zijn.

Volgens de Franse site Rue 89 duurt de cursus een week en worden er zowel theoretische als praktische lessen gegeven. Zo moet men twee uur per dag oefenen met seksspeeltjes en de Kamasutra en andere werken bestuderen. De kostprijs van de cursus is 100 euro, maar al wie zich inschrijft wordt werk gegarandeerd na het beëindigen van de cursus.

Uit een gerechtelijk onderzoek dat werd bevolen door de Autonome regio Valencia bleek dat de initiatiefnemers niets ten laste kan worden gelegd. Zo worden geen minderjarigen geviseerd, noch is er op de affiche expliciet sprake van het aanzetten tot prostitutie.

Prostitutie – het aanbieden van seksuele diensten in ruil voor geld – is in Spanje legaal, daar waar pooierschap en mensenhandel verboden zijn. Zolang prostituées zelf geen klacht neerleggen bij de politie, kan die weinig ondernemen.

In Spanje zouden zo’n 200.000 à 400.000 mensen in de prostitutie actief zijn. Toch zou 90% daarvan deel uitmaken van professionele mensenhandelaars,’ alus Hetaira, een vereniging die de belangen van prostituées  verdedigt.