De onwaarschijnlijke natuurlijke eigenschappen van mannelijk zaad

Het mannelijke zaad maakt vrouwen slimmer en minder depressief. Dat staat te lezen in het boekWhy Is The Penis Shaped Like That?: And Other Reflections on Being Human’ van auteur Jesse Bering.

Sperma bevat immers een aantal chemicaliën die iemands humeur kunnen verbeteren. Onderzoek steunt ook de stelling dat vrouwen die regelmatig onveilige seks hebben (waarbij het mannenzaad vrij zijn gangen gaat en bijvoorbeld geen condoom wordt gebruikt) minder depressief en intelligenter zijn.

  • Sperma bevat naast anxiolytische (of angstverminderende) elementen ook nog andere eigenschappen die het humeur verbeteren: cortisol (verhoogt genegenheid), estron (verbetert het humeur), prolactine (een natuurlijk antidepressivum), oxytocine (verbetert het humeur), melatonine (bevordert de slaap) en serotonine (het bekendste antidepressivum).

  • Op basis van deze onvolledige lijst van ingrediënten komen Gallup en Burch en de psycholoog Steven Platek tot de hypothese dat vrouwen die onveilige seks hebben minder depressief zijn dan anderen.

  • Een onderzoek onder 293 universiteitsstudentes ondersteunt bovenstaande hypothese: vrouwen die vrijen zonder condoom neigen minder naar depressie dan zowel vrouwen die vrijen met condoom als vrouwen die geen seks hebben.

  • Het vrouwelijk lichaam maakt onderscheid tussen het zaad van een vaste partner en dat van andere mannen. Vrouwen die regelmatig onveilige seks hebben met hun partner zakken dieper weg in depressie wanneer die relatie tot een einde komt.

  • Een ander Gallup-onderzoek toont eveneens aan dat vrouwen die blootgesteld worden aan sperma beter presteren op cognitieve tests en een hoger concentratievermogen hebben.

Meer
Mijn Volglijst

Forse vertraging van de Belgische economie in zicht

09/12/2021 10:20

(ABM FN) De groei van de Belgische economie is in het vierde kwartaal vermoedelijk sterk vertraagd. Dit voorziet de Nationale Bank van België donderdag in een nieuwe raming. 

“Tegen het einde van het derde kwartaal lag de activiteit boven het peil van vóór de pandemie. Verschillende factoren wegen nu echter op de groei”, waarschuwde de Nationale Bank. 

Verwacht wordt dat de groei zal teruglopen van 2 procent in het derde kwartaal tot 0,2 procent in het vierde kwartaal.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20