De naaktfoto’s van Jennifer Lawrence en co… Degenen die de NSA bekritiseren zijn de eerste om ze te bekijken

Internetgebruikers die zich na de berichten over de publicatie van naaktfoto’s uit de online privé-collecties van een aantal beroemdheden naar het platform haasten waar het beeldmateriaal kan worden bekeken, hoeven ook nooit meer te klagen over de praktijken van spionagediensten zoals de Amerikaanse National Security Agency (NSA).

Dat zegt Luke Hopewell, redacteur bij het magazine Gizmodo, in een reactie op berichten dat een hacker erin geslaagd blijkt om door te dringen tot de cloud-accounts van meer dan honderd celebrity’s. De activiteiten van de hacker zijn volgens Hopewell een even grote inbreuk op het privacy-principe als de online spionage-praktijken van diverse veiligheidsdiensten.

Onder meer celebrity’s zoals Jennifer Lawrence, Kate Upton en Ariana Grande werden het slachtoffer van de hacker, die aanvoert een gigantische collectie erotisch beeldmateriaal, zowel foto’s als video’s, over hele reeks beroemdheden te hebben bemachtigd. De activiteiten van de hacker kunnen volgens Luke Hopewell echter op geen enkele manier worden verdedigd of getolereerd.

“Niemand heeft het recht om het privéleven van een persoon in de openbaarheid te brengen,” benadrukt Hopewell. De Gizmodo-redacteur is echter ook streng voor internet-gebruikers die het gepubliceerde beeldmateriaal willen bekijken. Ook zij zijn volgens hem medeplichtig aan inbreuken tegen de privacy van de slachtoffers.

“Er is massaal geprotesteerd tegen de online spionagepraktijken van veiligheidsdiensten, het verzamelen van metadata en het gebruik van persoonlijke gegevens door sociale netwerkbedrijven,” zegt Luke Hopewell. “Tegelijkertijd kunnen veel van die critici het niet nalaten om het beeldmateriaal van de hacker te bekijken. Dat is louter hypocrisie.”

“Personen die de naaktfoto’s bekijken, moeten ook beloven nooit meer te klagen over datacollectie of online spionage door overheidsinstellingen.”

De berichten over de naaktfoto’s zorgden er onder meer voor dat de namen van een aantal slachtoffers, zoals Jennifer Lawrence en Mary Winstead, helemaal bovenaan in de zoekmachines opdoken. (mah)

Meer
Mijn Volglijst

Beursblik: Degroof Petercam haalt Montea van kooplijst

09/12/2021 09:00

(ABM FN) Degroof Petercam heeft donderdag het advies voor Montea verlaagd van Kopen naar Houden, maar het koersdoel ging wel van 107,00 naar 133,00 euro.

De logistieke vastgoedsector profiteert volgens de analisten van een hoge vraag als gevolg van de sterke groei van e-commerce door de coronacrisis. Bovendien voeren bedrijven veranderingen door in hun aanvoerketens, om verstoringen te voorkomen.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20