De meest controversiële foto van 11 september 2001

Op het internet circuleren duizenden foto’s van die verdoemde 11de september van het jaar 2011. Die dag kaapten 19 islamitische zelfmoordterroristen vier vliegtuigen op Amerikaanse bodem, met als missie ze op de Twin Towers, het Pentagon, het Witte Huis of het Capitool te doen neerstorten. Driekwart van die missie werd succesvol afgerond; net geen drieduizend mensen lieten die dag het leven.

De meest controversiële foto van die dag komt op naam van de Duitse fotograaf Thomas Hoepker. Hij durfde ze eerst niet te publiceren en deed dat uiteindelijk pas ter gelegenheid van de vijfde verjaardag van 9/11. De foto staat hier. De Britse krant the Guardian doet een poging om de foto te becommentariëren.

Op de foto is te zien hoe een groepje ogenschijnlijk onbekommerde New Yorkers onverstoord van een prachtige zomerse dag geniet aan de waterkant bij Brooklyn, terwijl zich op de achtergrond de Apocalyps voltrekt.

Eén van de mensen die op de foto gefotografeerd werd, zei in een interview met de Amerikaanse website Slate.com  ‘zich verraden te voelen omdat hij zonder zijn medeweten werd gefotografeerd’ en dat terwijl hij en zijn vrienden ‘in een staat van diepe shock en ongeloof verkeerden’.

Meer
Mijn Volglijst

Valuta: dollar fundamenteel beter dan euro

27/11/2021 09:24

(ABM FN-Dow Jones) Fundamenteel staat de Amerikaanse dollar er beter voor dan de euro. Dit vindt valuta-analist Joost Derks van iBanFirst.

Daarbij verslechtert de coronasituatie in Europa "in rap tempo met mogelijk hardere lock-downs tot gevolg". De euro/dollar is hier afgelopen week ook al op vooruit gelopen, maar werd aan het eind van de afgelopen handelsweek een halt toegeroepen, zag Derks.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20