De borsten van Angela Merkel (deel 2)

De Duitse politica Vera Lengsfeld (57) heeft een ongewoon wapen in de strijd om een zitje in het parlement gegooid – een weelderige boezem. Nog opmerkelijker is dat ze ook graag gebruikt maakt van de boezem van haar partijgenote en bondskanselier Angela Merkel om de kiezer duidelijk te maken dat vrouwen ‘meer te bieden hebben’. Naast een foto van zichzelf in een weinig verhullend décolleté prijkt op de verkiezingsposter van Lengsfeld ook Merkel in avondkleed op een foto genomen ter gelegenheid van de opening van de opera van Oslo in 2008.

Hoewel haar partij CDU de campagne niet steunt, is het toch een schot in de roos. Daags na de lancering ervan bezochten niet minder dan 30.000 mensen haar website. Merkel heeft geen commentaar gegeven op de campagne. ‘Ik heb haar evenmin toelating gevraagd, maar ik ben er zeker van dat ze er de humor van begrijpt,’ aldus Langsfeld, die net als Merkel in Oost-Duitsland opgroeide en er ooit gevangen werd genomen door de geheime politie Stasi.

Merkels borsten hebben ook anderen al op ideeën gebracht. Op de omslag van het Poolse tijdschrift Wprost stond in juni 2007 de Duitse bondkanselier in een wel heel opvallende pose: aan haar ontblote borsten hangen de toenmalige Poolse president Lech Kaczyinski en diens tweelingbroer Jaroslaw, toenmalig Pools premier. In dikke rode letters staat over de foto geschreven: ‘De Stiefmoeder van Europa’. Deze fotomontage verwees toen naar de problemen tussen Duitsland en Polen tijdens een EU-top in Brussel.

 

Meer
Mijn Volglijst

Sterke stijging Chinese producentenprijzen neemt iets af

09/12/2021 06:08

(ABM FN-Dow Jones) De producentenprijzen in China zijn in november opnieuw hard gestegen, maar wel iets minder stevig dan in oktober. Dit bleek donderdag uit cijfers van het Chinese bureau voor de statistiek.

Op jaarbasis stegen de prijzen in november met 12,9 procent, na een plus van 13,5 procent een maand eerder. 

Op maandbasis bleven de producentenprijzen in november stabiel na een plus van 2,5 procent in oktober.

Door: ABM Financial News.info@abmfn.nlRedactie: +31(0)20 26 28 999

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20