De 8 meest stereotype beroepen die vrouwen uitoefenen in romantische komedies

‘Ik wilde altijd al graag in een romantische komedie spelen. Maar de vrouwen die dat doen zien er zo modieus uit en praten altijd over hun kleren. Ze willen trouwen en meten zich voortdurend een nieuwe look aan. Dat stoort me,’ zegt actrice Natalie Portman – die net een Golden Globe heeft gewonnen voor haar rol in Black Swanin Inside Movies

Het New York Magazine ging deze week op zoek naar de meest stereotype beroepen voor vrouwen in het genre ‘romantische komedie’ en vond er acht:

Dokter
Wanneer de vrouwelijke hoofdrolspeelster een dokter is verwacht je dan aan een volledige ommekeer van dat stereotype, schrijft het magazine. Net als in Grey’s Anatomy duiken vrouwelijke dokters van het ene bed het andere in, een beetje zoals mannen dat doen. Vrouwelijke dokters hebben geen tijd voor emoties, omdat ze getrouwd zijn met hun carrière.

Journaliste
Zelfs wanneer de hoofdrolspeelster voor een wat frivole publicatie werkt, wil ze hogerop geraken en serieuze onderwerpen gaan verslaan (The Devil wears Prada). Doch ze moet opletten, want ze beweegt zich in een verleidend milieu, dat van een intelligent en gemotiveerd persoon al snel een oppervlakkige del maakt.

Andere typische beroepen die vrouwen in films uitoefenen zijn:

Televisiepresentatrice (The Ugly Truth, Someone Like You).
Evenementenorganisator (The Wedding Planner)
Dienster of eigenaar van een restaurant (As Good As It Gets, My Big Fat Greek Wedding)
Schrijfster  (Never Been Kissed, Bridget Jones’s Diary, Sleepless in Seattle, Sex and the City, Hitch, My Best Friend’s Wedding)
Modefanate of designer (Sweet Home Alabama)
Verliefd zijn op een politicus (Sweet Home Alabama, Maid in Manhattan, Love Actually)

Wie wil weten hoe een script voor een romantische komedie tot stand komt, kijkt hieronder (klik op het schema voor de grotere versie)

(Foto: Hitch, Columbia Pictures Industries)