De 6 ergste woedeuitbarstingen in de tennisgeschiedenis

6. Serena Williams in de halve finale van de US Open tegen Kim Clijsters

Tennisster Serena Williams kreeg  een boete van ruim 117.000 euro voor de beledigingen die ze een lijnrechter naar het hoofd slingerde tijdens haar halve finale tegen onze Kim Clijsters bij de US Open in september 2009.

Serena zei toen het volgende tegen de lijnrechter: ‘I swear to God I’ll fucking take this ball and shove it down your fucking throat! Do you hear me? I swear to God. You better be glad-you better be fucking glad that I’m not, I swear.’

5. De Xavier Malisse Show

Bij zijn afscheid in 2013 zou de West-Vlaming naar deze wedstrijd refereren als naar ‘mijn slechtste match ooit’: “Mijn uitsluiting tegen Ferrer in Miami in 2005. Het klopt dat ik op het terrein wel eens een bad boy was, maar in de grond ben ik een lieve jongen.”

4. Jimmy Connors: ‘Je bent een abortus’

Het hoogtepunt van de US Open 1991 was de halve finaleplaats van de dan al 39-jarige tennislegende Jimmy Connors. Maar die kwam er niet zonder slag of stoot. De aanvaringen met één bepaalde scheidsrechter waren opmerkelijk. ‘Ik speel mezelf hier te pletter (I play my butt off) en jij komt niet eens met je luie krent uit je stoel. Maak dat je uit die stoel komt,’ herhaalt Connors een paar keer tevergeefs. Een verloren punt later noemt hij de scheidrechter koudweg ‘een abortus’.

3. Marat Safin: de rakettenvernieler

De opvliegende Rus Marat Safin berekende dat hij tussen 2005 en het einde van zijn loopbaan in 2009 om en bij de 300 raketten vernielde bij zijn bekende woedeaanvallen.

2. Tennis als een vorm van zelfverminking

Mikhail Youzny verminkte zichzelf tot bloedens toe nadat hij tijdens de Miami Masters 2008 een punt verloor tegen Nicolas Almagro. Alles kwam goed, want uiteindelijk won hij de wedstrijd.

1. De meester: John McEnroe

McEnroe won zeven Grand slams, negen mannendubbels en één titel in het gemengd dubbel. Spijtig genoeg kreeg hij tijdens zijn carrière ook 12 miljoen dollar aan boetes opgelegd voor wangedrag en vloeken. Niemand doet beter.

Meer