David van Waesberghe (3D-ICT): ‘Ondernemen is fantastisch’

David van Waesberghe heeft als zaakvoerder van het bedrijf 3D-ICT een duidelijke ambitie. Het bedrijf moet in zijn sector de absolute marktleider in België worden. Dat weerspiegelt zich niet alleen in de hoge eisen die aan de medewerkers en de producten worden gesteld, maar ook in de meest innoverende technologieën die worden geadopteerd en in de oprichting van een eigen 3D-academie, waarin de werknemers een permanente scholing krijgen aangeboden.

“Ondernemen is fantastisch,” zegt David van Waesberghe dan ook. “België is een land met ongelooflijk veel mogelijkheden. Door te innoveren kunnen we dingen die iemand anders niet voor mogelijk houdt.”

“De geboorte van van 3D-ICT situeert zich zeven jaar geleden, toen de onderneming als een zuiver consultingbedrijf voor de detachering van ICT-profielen werd opgericht,” zegt David van Waesberghe. “Begin dit decennium heb ik het bedrijf, dat acht medewerkers telde, overgenomen en omgevormd tot een full services onderneming, waarbij het dienstenpakket ook werd uitgebreid met activiteiten op het gebied van werkplekkenbeheer. Door die nieuwe impulsen kon 3D-ICT uitgroeien tot een organisatie met klanten uit de top honderd van het Belgische bedrijfsleven. Op dit ogenblik telt onze onderneming 135 gespecialiseerde werknemers.”

“Door te innoveren wil 3D-ICT toegevoegde waarde creëren bij de klant,” benadrukt David van Waesberghe. “De klant wordt altijd centraal geplaatst. Bovendien moet iedereen binnen de organisatie te allen tijde zijn functie en taken in vraag stellen en meedenken om de processen en het bedrijf te verbeteren. Wij kennen geen hiërarchie. Iedereen binnen het bedrijf is een stukje zaakvoerder. We passen het scrum-principe toe waarbij we twee keer per dag aan een bord de taken verdelen en in een volgende meeting van maximaal vijf minuten wordt nagegaan of die doelstellingen werden gerealiseerd. Wij willen immers alle aanwezige kennis bundelen.”

Belangrijk hierbij is dat 3D-ICT ten allen tijde de scherpste tarieven kan bieden, dankzij het feit dat 3D-ICT met een minimale overhead werkt en financieel gezond is. “Uiteraard werd er niet voorbij gegaan aan het feit dat ook de kwaliteit een centrale rol in dedienstverlening vervult,” benadrukt David van Waesberghe. “Met andere woorden de beste consultants aan de beste tarieven. Er wordt gebruik gemaakt van een uniek business model, waarbij voor onze diverse klanten steeds een maatoplossing wordt uitgewerkt. 3D-ICT kan deze diensten dan ook op de meest flexibele manier aanbieden door het feit dat het bedrijf op een team van meer dan veertig support-engineers kan rekenen die bij 3D-ICT in vaste dienst zijn.”

De twee divisies zorgen ervoor dat 3D-ICT jaar op jaar een verdubbeling van zijn zakencijfer mag optekenen. “Niet kiezen voor 3D-ICT is kiezen voor een dure en mindere kwalitatieve oplossing,” zegt David van Waesberghe. “We zijn gewoon de beste in onze sector. Getuige hiervan zijn onze tevreden klanten die steeds in aantal blijven groeien. 3D-ICT werft ook voortdurend nieuwe werknemers en consultants aan. Een essentiële eigenschap is dat deze kandidaten een doorgedreven motivatie tonen en bovengemiddeld dienen te presteren bij onze klanten. Ze moeten van ICT houden en de evoluties op de voet volgen. Die liefde voor het vak moet boven drijven. Ze moeten uitblinken, net als de diensten die wij aanbieden. »

David van Waesberghe is een van de genomineerden voor de titel van Jonge Top Manager van het Jaar. Die zal op 23 april worden toegekend in de categorieën CEO en FOUNDER, waarbij telkens één laureaat zal worden bekroond. Het initiatief wenst hulde te brengen aan jonge managers die de moed hebben getoond om het risico van een grotere verantwoordelijkheid in een bestaand bedrijf op te nemen (CEO) of een nieuwe onderneming op te richten (FOUNDER)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20