Damier Group neemt online vitamine-winkel Flinndal over

Investeerder Damier Group van Yvan Vindevogel neemt de online winkel Flinndal, verkoper van vitamines en voedingssupplementen, over. Flinndal is bijzonder populair in Nederland, maar geniet ook in België een groeiende belangstelling. De overname van Flinndal kadert volgens Vindevogel perfect in de strategie die voor Damier Group werd uitgetekend.

De online winkel realiseert op dit ogenblik een jaaromzet van 6,5 miljoen euro, maar wil op termijn een inkomstenniveau van 100 miljoen euro bereiken. Vindevogel, die samen met Marc Coucke aan de wieg stond van Omega Pharma, wijst erop dat de markt voor de online verkoop van vitamines en voedingssupplementen nog altijd onderontwikkeld is, maar bijzonder grote groeimogelijkheden heeft.

Vindevogel richtte Damier Group anderhalf jaar geleden op met de bedoeling een portfolio voorschriftvrije geneesmiddelen en gezondheidsproducten samen te stellen. Sindsdien nam het bedrijf al ABC Chemicals en de Nederlandse gezondheidsproducten van het Japanse Takeda over.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20