Cryptodief SBF wellicht snel op borgtocht vrij na borgsom van 250 miljoen dollar, een record

Onverwachte wending in de zaak rond Sam Bankman-Fried, de stichter van de omgevallen cryptobeurs FTX. Hij hoeft van een New Yorkse rechter niet de cel in, maar mag met een enkelband bij zijn ouders in Californië de eindejaarsfeesten doorbrengen, in afwachting van zijn proces.

In het nieuws: SBF hoeft de cel niet in, mits hij 250 miljoen dollar kan dokken als borgsom. Volgens Amerikaanse media heeft de rechter voldoende financiële engagementen gekregen. De in ongenade gevallen crypto-entrepreneur komt volgens het persbureau AP morgen vrij.

Vraagtekens rond recordborg: De borgsom bedraagt volgens Amerikaanse media liefst 250 miljoen dollar. Eerder had ex-miljardair SBF verklaard maar 100.000 dollar meer over te hebben gehouden van zijn cryptofortuin. Het is onduidelijk waar de enorme borgsom vandaan komt. Een deel komt wellicht van zijn ouders, die hun huis als borg ingebracht hebben.

Bijkomende voorwaarden: SBF mag zich niet buiten de regio van de ouderlijke woonst in Californië begeven en moet ook zich ook laten behandelen tegen verslavingen.

Wat voorafging: De Bahama’s, de thuisbasis van Bankman-Fried en zijn bedrijven, leverden hem woensdag uit aan de Verenigde Staten. Eerst had SBF zich daar nog tegen verzet. Hij werd overgebracht naar New York, maar heeft nu uitzicht op een terugkeer naar de ouderlijke woonst in Palo Alto, Californië.

(as)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20