Cruiseschip doet zeven continenten en 32 landen aan in 140 dagen

Luxereder Silversea wil over twee jaar toeristen met een cruise naar de zeven continenten van de planeet brengen. Gedurende een reis van honderdveertig dagen zullen de deelnemers een bezoek kunnen brengen aan tweeëndertig landen. Dat is een wereldprimeur. De reis zal worden gemaakt met het luxeschip Silver Whisper, dat aan 382 passagiers plaats biedt.

De reis gaat op 6 januari 2020 van start in Fort Lauderdale in de Amerikaanse staat Florida en eindigt op 25 mei van datzelfde jaar in Amsterdam. In totaal zullen tijdens de cruise tweeënzestig havens worden bezocht. Een ticket voor de cruise kost minstens 62.000 dollar per persoon.

Nieuwe bestemmingen

Na zijn vertrek uit Fort Lauderdale zal de Silver Whisper in eerste instantie koers zetten naar de Caraïben, om vervolgens een bezoek te brengen aan Brazilië, Uruguay en Argentinië. Ook een halte op Antarctica staat op het programma, waarna het cruiseschip opnieuw in noordelijke richting zal varen langsheen Chili om over de Stille Oceaan koers te zetten naar Australië en vervolgens Azië, waar onder meer haltes in Indonesië, Singapore en Thailand zijn voorzien.

Langs Sri Lanka en India wordt de reis verder gezet naar het Midden-Oosten, waar onder meer stopplaatsen in Oman, Jordanië en Egypte wachten. Na een doortocht door het Suez-kanaal en de Middellandse Zee wordt de cruise in Europa afgesloten.

“Nog nooit eerder heeft een schip tijdens een wereldcruise alle zeven continenten bezocht,” betoogt Silversea. “Het programma is opgebouwd op basis van een route langsheen de meest populaire cruisehavens van de wereld, maar zal de reiziger ook met een aantal nieuwe bestemmingen kennis laten maken.”

Luxesuite

In de prijs is ook een voorafgaand hotelverblijf in Fort Lauderdale begrepen, terwijl per kamer tevens een bestedingskrediet van 4.000 dollar is voorzien. De kosten van alle noodzakelijke transfers zijn eveneens in de prijs inbegrepen, waarvoor men aan boord van het schip ook onbeperkt toegang tot internet krijgt. De prijs voor een luxesuite aan boord van de Silver Whisper kan oplopen tot 250.000 dollar.


© Silversea

De Silver Whisper, die vorig jaar nog een volledige renovatie heeft ondergaan, wordt als één van de meest luxueuze schepen op de wereldoceanen beschouwd. Het schip herbergt onder meer vier restaurants, waaronder La Dame van Relais & Château.

De suites aan boord van de Silver Whisper zijn onder meer aangekleed met bedlinnen van Pratesi en audiosystemen van Bang & Olufsen.

Barbara Muckermann, chief marketing officer van Silversea, wijst erop dat bij de samenstelling van het programma feedback werd ingewonnen bij frequente deelnemers aan het programma World Cruises van de rederij.

Silversea Cruises werd in het begin van de jaren negentig van de voorbije eeuw opgericht door de Italiaanse jurist Antonio Lefebvre d’Ovidio, een specialist in maritieme wetgeving. “Hijwou een nieuwe klasse van elite-schepen creëren, waarbij de nadruk wordt gelegd op meer ruimte voor minder passagiers, gekoppeld aan de meest gepersonaliseerde service,” aldus de rederij.

Inmiddels beschikt Silversea Cruises over een vloot van negen schepen. Het bedrijf wijst erop één van de laatste cruiserederijen te zijn die nog altijd in privébezit is.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20