Cristiano Ronaldo tekent monsterdeal bij Al-Nassr uit Saudi-Arabië

De deal die al lang in de lucht ging, is eindelijk ook officieel rond: Cristiano Ronaldo zal vanaf 1 januari 2023 uitkomen voor de Saudische voetbalploeg Al-Nassr. Dat maakte de club zelf bekend op zijn sociale media. Ronaldo zou er volgens de geruchten de komende 2,5 jaar zo’n 200 miljoen euro per jaar verdienen.

Wat voorafging: Toen de bijna 38-jarige Cristiano Ronaldo en Manchester United iets meer dan een maand geleden bekendmaakten in onderling overleg uit elkaar te gaan, kwam dat voor weinigen als een verrassing. De Portugees werd anderhalf jaar geleden met de grote trom opnieuw verwelkomd op Old Trafford, maar kon de ploeg niet aan successen helpen. Deze zomer probeerde Ronaldo een nieuwe club te vinden, maar nooit kwam het tot een deal. Ondertussen raakte de relatie tussen de Portugese sterspeler en zijn trainer Erik ten Hag steeds meer vertroebeld.

Al-Nassr en Saudi-Arabië

De monsterdeal: Sinds de uitschakeling van Portugal op het wereldkampioenschap voetbal door Marokko wordt er volop gespeculeerd over de nieuwe ploeg van Cristiano Ronaldo. Daarvoor wordt van bij het begin Al-Nassr uit Saudi-Arabië genoemd. Die ploeg zou volgens Marca namelijk 200 miljoen euro per jaar overhebben voor Ronaldo voor 2,5 seizoenen.

En na enige tijd onderhandelen heeft de Portugese superster nu ook effectief zijn handtekening gezet onder een deal bij Al-Nassr.

Triomf van de Saudi’s: “Er is geschiedenis in de maak. Dit is een deal die niet alleen onze club zal inspireren om nog meer succes te behalen, maar ook onze competitie, ons land en toekomstige generaties – jongens en meisjes – zal inspireren om de beste versie van zichzelf te zijn”, schrijft Al-Nassr bij de bekendmaking van de opvallende transfer.

Wanneer maakt Ronaldo zijn debuut in Saudi-Arabië?

De kalender: De club heeft de details van het contract van Cristiano Ronaldo niet bekendgemaakt. Het is ook nog niet geweten wanneer de Portugees zijn debuut zal maken voor Al-Nassr. De Saudische topclub speelt zaterdag 31 december op bezoek bij de voorlaatste in de stand. Bij winst springen ze opnieuw naar de leidersplaats over grote concurrent Al-Shabab. De volgende wedstrijd van Al Nassr staat al gepland op donderdag 5 januari 2023. Op 14 januari speelt de club de topper tegen Al-Shabab.

Radio Highlights
Meer
Radio Highlights
Kijk live
Array
Markten
My following
Markten
BEL20