Covid-19: Verdere daling ziekenhuisopnames en overlijdens

De voorbije zeven dagen zijn in België telkens gemiddeld 2.422 mensen met het virus Covid-19 besmet geraakt. Dat betekende wel opnieuw een toename, na een langere periode van inkrimping, met 2 procent in vergelijking met de meetperiode voordien. Dat blijkt uit cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Uit die statistieken blijkt echter ook dat het reproductiegetal inmiddels tot 0,99 punten is teruggevallen.

10 miljoen tests

De voorbije week moesten in Belgische ziekenhuizen gemiddeld 146,1 mensen per dag met ernstige symptomen van een coronabesmetting in het ziekenhuis worden opgenomen. Dat was een daling met 6 procent tegenover de meetperiode voordien. Er moesten tevens nog gemiddeld 25,6 overlijdens per dag worden gemeld. Ook hier was er sprake van een daling met 3,2 procent.

Uit de cijfers van Sciensano blijkt verder nog dat de voorbije week in België gemiddeld 43.900 burgers op een mogelijke besmetting met het virus Covid-19 werden getest. Er werden daarbij 6 procent meer tests uitgevoerd dan de meetperiode voordien. Inmiddels zijn in België 10 miljoen tests afgenomen. Er blijken nu nog 6,2 procent van de proefpersonen een positieve reactie te vertonen.

Er worden in de Belgische ziekenhuizen momenteel 1.910 coronapatiënten verzorgd. Op de diensten intensieve zorgen worden 446 mensen behandeld. Sinds de uitbraak van de pandemie zijn in België 22.370 mensen aan een besmetting met het virus Covid-19 overleden.

Reproductiecijfer

De voorbije week kregen in België elke dag gemiddeld 18.600 mensen een eerste vaccinatie tegen het virus toegediend. Dat vertegenwoordigde een stijging met 49 procent tegenover de meetperiode voordien. Inmiddels hebben in België 687.600 burgers een eerste vaccin ontvangen.

Het virus heeft in België nu nog een reproductiegraad van 0,99 punten. Tijdens de vorige meetperiode was er nog sprake van een reproductiecijfer van 1,2 punten. Dat betekende dat elke besmette patiënt nog altijd het virus aan gemiddeld meer dan één andere persoon doorgeeft. Onder de grens van 1 punt neemt het besmettingsrisico tot gemiddeld minder dan één andere persoon af.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20