Chinese toerist bengelt aan 100 meter hoge glazen brug nadat panelen breken

Een Chinese toerist bleef bengelend achter aan een brug in het noordoosten van China nadat de glazen panelen waren beschadigd en losgerukt door de harde wind. Dat meldt The Guardian.

Windvlagen tot 140 km/u bliezen verschillende glazen panelen uit de burg. De toerist kwam vast te zitten totdat hij meer dan een half uur later werd gered door brandweerlieden, politie en personeel van bosbouw en toerisme.

Gapende gaten

De man bevond zich op de 100 meter hoge brug op de Piyan-berg in de stad Longjing, toen deze werd getroffen door het plotseling hevige weer, zei het plaatselijke toerisme departement. Hij was naar verluidt ongedeerd, maar zou wel naar het ziekenhuis gestuurd zijn. Hij kwam er met de schrik van af.

Op foto’s (zie hieronder) die op sociale media werden gedeeld, was te zien hoe de man zich vastklampte aan de zijkant van de brug, omringd door gapende gaten waar vroeger de glazen panelen hadden gezeten.

Foto: Weibo

De berichten werden meer dan 5,8 miljoen keer bekeken op Weibo, China’s alternatief voor Twitter, meldt The Guardian.

De afgelopen dagen zijn meerdere delen van China geteisterd door noodweer. Video’s op internet toonden hoe andere bruggen door de harde wind werden gedraaid en omgegooid. Maandagmiddag waarschuwden autoriteiten voor hagel, wind en bliksem in de centrale Chinese provincie Hubei.

2.300 glazen bruggen

Dit soort ongevallen is niet zo ongewoon als je zou denken in China. In 2018 sloot de provincie Hubei al haar 32 glazen attracties – waaronder bruggen, loopbruggen en uitzichtdekken – terwijl er veiligheidscontroles werden uitgevoerd.

In 2019 overleed een persoon en raakten zes anderen gewond nadat ze van een glazen glijbaan in de provincie Guangxi waren gevallen.

Glazen bruggen zijn populaire toeristische attracties in China. De beroemdste glazen brug bevindt zich in het nationaal park Zhangjiajie in de provincie Hunan, die zich 430 meter over een ravijn uitstrekt, 300 meter in de lucht.

China zou ongeveer 2.300 glazen bruggen en een aantal glazen loopbruggen en glijbanen hebben. Ze zijn ontworpen om sensatiezoekende toeristen aan te trekken en in te spelen op China’s groeiende binnenlandse toerisme.

(NS)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20