Chinese HST reist tegen 500 km/uur

China heeft tijdens het voorbije weekeinde een trein getest die snelheden van 500 kilometer per uur kan halen. Dat meldden Chinese staatsmedia. Het bericht bevestigt dat het land zijn grootse spoorwegambities doorzet ondanks de recente problemen met zijn HST-netwerk.

Volgens het officiële Chinese persagentschap Xinhua is de trein van Chinese makelij en lijkt het design van het voertuig op een oud Chinees zwaard. Volgens Zhao Xiaogang, de voorzitter van CSR, het bedrijf dat de trein produceert, zullen de Chinese treinen niet noodzakelijk aan die snelheid reizen, omdat de veiligheid van de passagiers de eerste bekommernis blijft.

De Chinese spoorwegen kwamen de voorbije zomer onder vuur toen twee HST-treinen in juli botsten en tenminste 40 mensen het leven lieten. Sinds dan ligt de bouw van nieuwe HST-toestellen stil.

Meer
Mijn Volglijst

Forse vertraging van de Belgische economie in zicht

09/12/2021 10:20

(ABM FN) De groei van de Belgische economie is in het vierde kwartaal vermoedelijk sterk vertraagd. Dit voorziet de Nationale Bank van België donderdag in een nieuwe raming. 

“Tegen het einde van het derde kwartaal lag de activiteit boven het peil van vóór de pandemie. Verschillende factoren wegen nu echter op de groei”, waarschuwde de Nationale Bank. 

Verwacht wordt dat de groei zal teruglopen van 2 procent in het derde kwartaal tot 0,2 procent in het vierde kwartaal.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20