Eerste indicatoren wijzen erop dat China’s bescheiden economische herstelbeweging tot een halt komt

Uit een rondvraag van het analysebedrijf China Beige Book blijkt dat de kleine herstelbeweging die de Chinese economie in het derde kwartaal heeft ingezet in september tot een halt is gekomen. “Gezinnen spendeerden minder in september en bedrijven leenden minder geld”, klinkt het.

Waarom is dit belangrijk?

De verwachte economische heropleving in China na het lossen van het zerocovidbeleid laat op zich wachten. Momenteel streeft de Chinese regering naar een groei van 5 procent. Het is nog maar de vraag of dat gaat lukken.

In het nieuws: Een rondvraag van China Beige Book bij 1.330 ondernemingen, waarvan de helft staatsbedrijven en de andere helft private bedrijven, geeft een idee van hoe het gesteld is met de Chinese economie. De resultaten van die enquête zijn alvast niet hoopgevend.

  • "Er werd minder geld uitgegeven in de detailhandel. Naast luxeartikelen was de terugval het grootst bij voedingsmiddelen", aldus het analysebedrijf. "In dienstensector zien we een gemengd beeld: er wordt meer gereisd omdat
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer