Terwijl China heropent, blijft de westerse vraag naar Chinese producten uit

China heropent nadat de overheid besliste om het zerocovidbeleid te lossen. De fabrieken kunnen de activiteiten hervatten, maar draaien nog niet op volle toeren. Dat komt omdat de vraag – uit het Westen – naar Chinese producten nauwelijks toeneemt.

Waarom is dit belangrijk?

De toekomst van de geïndustrialiseerde wereld - een hervatting van de groei of het begin van een periode van recessie - leek op de schouders van China te rusten. Maar ondanks een periode van optimisme na de opheffing van het zerocovidbeleid, worstelt de industrie van het land om op krachten te komen.

In het nieuws: Nu het Chinees Nieuwjaar op zijn einde loopt, kondigen sommige fabrieken aan dat ze de productie niet volledig zullen hervatten. Dat komt omdat de vraag - vooral uit de Verenigde Staten - aan het afzwakken is, meldt de Amerikaanse nieuwssite CNBC.

Een reëel risico op een recessie

  • Grote Amerikaanse bedrijven, die voor hun productie afhankelijk zijn van Chinese fabrieken, hebben de toevloed van voorraden uit de eerste helft van 2022 nog niet volledig kunnen wegwerken. Da
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer