Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 05 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Britse krantenuitgever zet bijna 1.000 mensen op non-actief

Logo Business AM
Business

06/04/2020 | Pieterjan Neirynck | 2 min leestijd

Isopix

De Britse krantenuitgever Reach, eigenaar van verschillende tabloidkranten, zet 940 werknemers op tijdelijke werkloosheid. Tegelijk moet het loon van al het ander personeel eraan geloven.

‘Het blijft moeilijk om de duur en het langetermijneffect van de crisis op onze sector te voorspellen, dus het is van cruciaal belang dat we nu proactief maatregelen nemen om jobs te beschermen’, zegt CEO Jim Mullen in een mededeling. Reach is de uitgever van onder meer de tabloidkranten Daily Mirror, Daily Express en Daily Star.

Het topmanagement, met daarin ook de hoofdredacteurs en senior writers, stemde in met een loonsverlaging van 20 procent. Ook alle andere personeelsleden moeten 10 procent inleveren. Het bedrijf gaat dit jaar geen bonussen uitkeren, schrapt het dividend en komt niet meer naar buiten met winstverwachtingen.

Kritiek

De topman benadrukt wel dat de kranten in ieder geval blijven verschijnen. ‘Al onze belangrijke nationale en regionale publicaties zullen in deze cruciale periode actief blijven, ondanks deze maatregelen. We hebben geprobeerd om de last te verdelen over alle delen van het bedrijf’, klinkt het.

Intussen komt er al kritiek op de beslissing van Reach. Zo kregen CEO Jim Mullen en de financieel directeur onlangs hun bonussen van 2019. In totaal kwam dat neer op 300.000 Britse pond (341 000 euro). Daarnaast kregen ze ook nog eens 1,18 miljoen pond (1,3 miljoen euro) aan aandelen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks