Branson heeft een opvolger voor de Concorde

De Britse miljardair Richard Branson heeft aangekondigd te investeren in de startup Boom van vliegtuigpiloot Blake Scholl, een voormalig kaderlid van Amazon, die betaalbaar supersonische vluchten wil aanbieden.

Virgin Group, het concern van Richard Branson, zal meewerken aan de ontwikkeling van een nieuwe generatie supersonische vliegtuigen. Bovendien heeft Virgin een optie op de aankoop van tien vliegtuigen. Boom wil opnieuw vluchten van drieënhalf uur tussen Londen en New York aanbieden, dertien jaar nadat de Brits-Franse Concorde definitief uit dienst werd genomen. Virgin Group zal volgens een woordvoerder de ontwikkeling en de productie van het supersonische vliegtuig ondersteunen en ook de testvluchten voor zijn rekening nemen.

Prototype

Blake Scholl werkt op dit ogenblik aan de bouw van een prototype. Hij zegt de transatlatische vluchten tegen een prijs van ongeveer 5.000 dollar te willen aanbieden, wat overeenkomst met het niveau van een reis in business-class. Tegen het einde van volgend jaar zou het prototype moeten kunnen worden getest. Al over enkele jaren wil Scholl met een commerciële service van start gaan. Ook Boeing en Lockheed Martin werken aan de ontwikkeling van nieuwe supersonische toestellen, maar Blake Scholl zegt ervan overtuigd te zijn dat zijn vliegtuig sneller op de markt zal kunnen worden gebracht, aangezien hij op bestaande technologieën beroep doet en dus geen bijkomende toelating van de autoriteiten vergt. Volgens Scholl heeft ook een Britse maatschappij al aangegeven voor 2 miljard dollar vliegtuigen te willen aankopen. Het ontwerp van Boom biedt plaats aan veertig passagiers. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20