BMW en Mercedes stoppen samenwerking rond zelfrijdende auto’s

De Duitse luxewagenbouwers Mercedes en BMW zetten hun samenwerking rond autonoom rijdende voertuigen voorlopig stop.

Dat hebben ze in de beste verstandhouding beslist, zo melden de autobouwers op vrijdag. Het is niet uitgesloten dat de samenwerking in de toekomst hervat wordt, klinkt het.

Niet het goede moment

Na gesprekken met experts en leveranciers werd geconcludeerd dat het niet het goede moment is voor een succesvolle samenwerking, luidt het.

Beide autobouwers willen zich nu elk op hun eigen ontwikkeling van zelfrijdende voertuigen concentreren. De samenwerking op andere gebieden komt door de beslissing niet in het gedrang.

Coronacrisis

De samenwerking is nog vers, die werd pas in maart vorig jaar aangekondigd. Toen wilden aartsrivalen Daimler en Mercedes Benz samen komen tot een zelfrijdende wagen die in de meeste omstandigheden geen chauffeur meer nodig heeft. Momenteel is Tesla koploper in die afdeling. Er is nog geen wetgeving voorhanden voor zelfrijdende wagens. Volledig zonder handen achter het stuur, mag dus nog niet.

Door de coronacrisis is ook de autoverkoop in het tweede kwartaal van 2020 volledig in elkaar gestort. Zowel Daimler als Mercedes Benz hadden beiden vergevorderde plannen voor zelfrijdende auto’s toen de handen in elkaar geslagen werden. Aan die samenwerking komt nu tijdelijk een einde.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20