Grootste private Bitcoin-walvis verkoopt 15.500 Bitcoins in één klap

De eigenaar van de grootste Bitcoinportefeuille ter wereld, cryptobeurzen niet meegerekend, verkocht dinsdag een opvallend aantal Bitcoins. Dat levert de anonieme eigenaar van de portefeuille maar liefst 344 miljoen dollar op aan de huidige koers.

De verkoop blijkt uit data van Bitinfocharts. De walvis (een persoon of organisatie die een grote hoeveelheid cryptomunten bezit, red.), wiens portefeuille nog altijd 117,382.52 Bitcoins bevat, deed in een tijdspanne van enkele uren 15.500 Bitcoins van de hand. Daarmee lijkt de anonieme persoon of organisatie gebruik te maken van het feit dat ‘s werelds grootste cryptomunt de laatste dagen terug in waarde is toegenomen. Opvallend: door de transactie zakt de portefeuille van de derde naar de vierde plaats in de rangorde van wereldwijde Bitcoinwalvissen.

De timing van de walvis is echter niet ideaal: sinds de munten uit de wallet werden gehaald, is de prijs van één Bitcoin immers met zo’n 1.000 dollar toegenomen. Op moment van schrijven bedraagt de koers zo’n 23.300 dollar per Bitcoin, terwijl de munten in de bewuste portefeuille voor een gemiddelde prijs van rond de 22.000 dollar werden verkocht. 

Dat kan erop wijzen dat de persoon in kwestie gelooft dat de marktwaarde in de nabije toekomst zal dalen. Of het kan betekenen dat de eigenaar dan toch geen persoon is.

Anonieme multimiljardair of toch een cryptobeurs?

Volgens sommige analisten zou het adres immers van een beurs kunnen zijn. Hoewel de verkoop een flinke som opleverde, is het nog altijd een peulenschil vergeleken met de totale waarde van de portefeuille. In totaal bevindt zich namelijk voor ongeveer 2,7 miljard dollar aan Bitcoin op het adres. Tijdens de piek in november was de verzameling zelfs even 7 miljard waard. 

Hoewel het best mogelijk is dat een bijzonder stierse anonieme miljardair de eigenaar van de wallet is, vindt crypto-journalist Jamie Redman van Bitcoin.com dat de publiekelijk beschikbare data eerder aan een beurs doet denken. Op analyseplatform oxt.me zou, gebaseerd op de transactiegeschiedenis van het adres, zelfs worden gesuggereerd om welke beurs het gaat, namelijk Bittrex.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20