Bitcoin noteert sinds begin dit jaar ruim 35 procent in de plus: moet je belastingen betalen op je crypto-opbrengsten?

Voor cryptobeleggers is het niet altijd duidelijk of ze belastingen moeten betalen op hun investeringen. Dave van Moppes, fiscaal advocaat bij Tuerlinckx Tax Lawyers en mede-auteur van “Cryptomunten cryptisch belast”, geeft meer uitleg bij het fiscaal stelsel.

Waarom is dit belangrijk?

Na een miserabel 2022, waarin de koers is gezakt van zo'n 47.000 naar iets minder dan 16.000 dollar op het dieptepunt, heeft Bitcoin dit jaar terrein gewonnen. Meer en meer beleggers lonken daarom opnieuw naar de grootste cryptomunt op de markt.

De details: Bitcoin flirtte eerder deze maand even met de grens van 25.000 dollar. Intussen schommelt de koers rond 21.000 dollar, wat nog altijd zo'n 35 procent meer is in vergelijking met begin dit jaar. Wie tijdens de jaarwisseling in de munt geïnvesteerd heeft, boekt dus sowieso winst als hij zijn belegging vandaag van de hand doet. Maar moet je daarvan een deel afstaan aan de fiscus? Moppes gaf de voorbije week in een webinar van het cryptoplatform Binance meer uitleg over de fiscale b

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Radio Highlights
Meer premium artikelen
Meer
Radio Highlights
Kijk live
Array
Markten
My following
Markten
BEL20