Markten:
Markten inladen...

MAANDAG 30 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Binnenkort betaalt u meer voor sinaasappelsap

Logo Business AM
Personal Finance

26/03/2020 | Sten Maelfeyt | 2 min leestijd

ISOPIX

Voor de toekomstige prijs van sinaasappelsap is het coronavirus een zegen. Vooral beleggers klinkt dat als muziek in de oren. Voor consumenten is het minder aangenaam nieuws.

Doordat de prijs afgelopen week zo sterk gestegen is, is sinaasappelsap tot nu toe een van ’s werelds best presterende activa van het jaar. De toekomstige prijzen of ‘futures’ van de grondstof zijn in maart met 22 procent gestegen, wat de sterkste maandelijkse winst sinds oktober 2015 is. Dat komt grotendeels door Covid-19. Mensen gaan op zoek naar gezonde producten en de vitamine C in sinaasappelsap behoort daarbij.

De vraag is dan wel gestegen, maar het aanbod is nu minder. De producenten hebben moeite met het vervoeren van hun goederen door de transportbeperkingen. Dat doet de zogenaamde future dus stijgen. Een future geeft de kosten aan voor een levering in de komende maanden.

Aanbod

Niet alleen de problemen met het transport brengen het aanbod in de problemen. Ook de social distancing tegen Covid-19 vermindert de productie. Er is een tekort aan arbeiders om de plantages te bemannen.

Hoogstwaarschijnlijk zal deze gang van zaken tot hogere prijzen in de supermarkt leiden. De producenten rekenen de prijs namelijk door aan supermarkten en andere kopers.

Source: BBC


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton