Belgisch bedrijf bouwde veiligste cryptowallet ter wereld: dit is het prijskaartje

Binnen de cryptowereld wordt al eens een vermogen gehackt. Het Belgische NGRAVE heeft ‘de veiligste cryptowallet ter wereld’ ontwikkeld. CEO en co-founder Ruben Merre legt uit hoe het werkt op Business AM.


Beluister hier het volledige gesprek met Ruben Merre.


Het is niet alleen naar eigen zeggen. “Het is officieel gecertificeerd als de veiligste financiële oplossing ter wereld”, verklaart Merre. Binance, de grootste speler in het cryptoveld, investeert mee in het product.

  • “Er zijn zeven verschillende security niveaus die internationaal erkend zijn. Niveau vijf is waar je bijvoorbeeld je kredietkaart of Apple Pay kunt vinden. Onze Zero hardwarewallet heeft als enig financieel product het niveau zeven.”
  • “Het toestel dat wij gebouwd hebben is een touch screen device zoals een telefoon, maar met een ander doel. Het is 100 procent offline dus je kan het niet verbinden met het internet. Maar je kan er wel je geheime sleutel op creëren van je bitcoin of ethereum wallet. Het maakt niet uit welke crypto je hebt, die zal normaal wel op onze portefeuille beschikbaar zijn.”
  • “Om te connecteren met de blockchain zit er heel wat innovatie achter. Het toestel is gecertificeerd op het niveau van het besturingssysteem dat alles als een raketschild gaat beschermen.”

De prijs: 400 euro

Kan dit op tegen de goedkopere of gratis manieren om crypto te kopen?

  • “Je kan uiteraard gewoon rechtstreeks een browserextensie gaan gebruiken en je sleutels online maken en distribueren of op je computer bijhouden. Dat is een iets goedkopere optie”, verklaart Merre. “Maar het is ook de optie waar 2022 opnieuw heeft getoond dat het één van de grootste aanvalsvectoren is waar mensen hun sleutels worden gestolen.”
  • “Een andere optie is dat je de crypto door een derde partij laat bijhouden, maar dat staat een beetje haaks op de hele ethos van de cryptowereld: Bitcoin is in 2008 net ontstaan als tegengewicht van wat de gecentraliseerde banken deden.”

Cryptoplatformen

  • “Er bestaan ook platformen die de crypto voor je bijhouden. Als we kijken naar de vijf grootste platformen die daar geïmplodeerd zijn, is dat haast twee keer de volledige Belgische populatie, 20 miljoen mensen die hun crypto kwijt zijn omdat die platformen failliet zijn gegaan of iets te agressief zijn geweest met jouw crypto.”
  • “Uiteindelijk is de vraag of 400 euro te veel is om de investering te gaan beschermen. Vind je dat het waard om er elke dag over wakker te liggen? 400 euro, op een jaar tijd is dat een euro per dag om voor altijd je investeringen veilig te kunnen houden en op twee oren te kunnen slapen”, aldus de CEO.

? Meer in ons dossier Cybersecurity

(fjc)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.