Beste zichtrekening voor studenten

Voor de meeste mensen staat het leven van een student gelijk aan feesten en heel veel geld uitgeven. Toch zijn de meeste studenten serieus bezig om hun financiële situatie goed onder controle te houden, en dat niet alleen om allerlei feesten te kunnen bekostigen. De kosten van een studie kunnen immers hoog oplopen. Bovendien moeten de meeste studenten nog veel leren als het gaat over het beheer van hun inkomsten en uitgaven. Een zichtrekening voor studenten is dan ook zeker aan te raden omdat deze zorgen voor financiële onafhankelijkheid van je ouders, maar tevens ervoor zorgen dat je minder snel onverantwoord met geld om gaat.

Voordelen van een zichtrekening voor studenten

Door een zichtrekening voor studenten af te sluiten heb je een eigen bankrekening waarop je bijvoorbeeld je studiefinanciering, een eventuele bijdrage van je ouders en het loon van een bijbaan kunt laten storten. Verder kun je deze zichtrekening geheel zelfstandig beheren:

  • via de website van de bank (internetbankieren)
  • vaak ook via een app op je mobiel of tablet.

Maak een gratis zichtrekening aan

AanbiederGratis adviesGratis simulatie
Tip: open een gratis zichtrekening!Simulatie maken
Vergelijk alle zichtrekeningen van KBC!Simulatie maken

Met behulp van een zichtrekening voor studenten kun je gemakkelijk je rekeningen betalen van bijvoorbeeld je stuidentenkot en allerlei abonnementen. Bij vrijwel elke zichtrekening voor studenten zit een (doorgaans gratis) bankkaart waarmee je kunt betalen bij bedrijven met een betalingsconsole en vaak ook online.

Aan een zichtrekening voor studenten zitten in de regel nog een aantal extra voordelen, zoals:

  • kortingen bij bepaalde bedrijven of op evenementen,
  • leuke acties speciaal gericht op jongeren en studenten.

Vergelijken van verschillende zichtrekeningen voor studenten

De meeste banken bieden wel een speciale zichtrekening aan voor studenten. Maar niet altijd zullen de voorwaarden en voordelen gelijk zijn. Door verschillende zichtrekeningen voor studenten te vergelijken, kun je meer uit je geld halen. Je kunt dit doen door de websites van verschillende banken of speciale vergelijkingswebsites te bezoeken. Op die manier kun je snel en eenvoudig te weten komen welke zichtrekening voor studenten het beste past bij je persoonlijke situatie, voorkeuren en verwachtingen.

Bij een groot aantal banken kun je aan een zichtrekening voor studenten ook een aantrekkelijke spaarrekening of een interessante kredietkaart koppelen. De voorwaarden en voordelen van deze extra bankproducten kunnen echter van bank tot bank behoorlijk verschillen. Er zijn zelfs banken die een zichtrekening voor studenten aanbieden in combinatie met dergelijke extra’s waardoor je zeer voordelig het maximale uit je geld kunt halen. Voordat je overgaat tot het afsluiten van een dergelijke combinatie doe je er eveneens verstandig aan om meerdere aanbieders te vergelijken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20