Beste gratis zichtrekening voor jongeren?

Financieel op eigen benen leren staan en verantwoord met geld om leren gaan, doe je bij voorkeur niet van het ene op het andere moment. Een gratis zichtrekening voor jongeren is dan ook een handig begin. Het aanbod van dergelijke zichtrekeningen is echter enorm waardoor je soms door het bomen het bos niet meer kunt zien.

Wat is een zichtrekening voor jongeren?

Een zichtrekening is erg handig en tegenwoordig zelfs vrijwel onmisbaar als je je financiën goed te beheren. Zo kun je niet alleen je zakgeld of het loon van je bijbaantje er op laten storten, maar eveneens je geld opnemen en rekeningen betalen. Met andere woorden: je kunt zelfstandig je financiën veilig beheren en regelen.

Een zichtrekening voor jongeren brengt in de meeste gevallen geen kosten met zich mee en biedt de eigenaar vaak ook nog een gratis bankkaart. Op die manier kun je vertrouwd raken met de hedendaagse betaalmogelijkheden, zoals onder andere:

  • Betalen met Bancontact,
  • Internet bankieren,
  • Mobiel bankieren.

In bepaalde gevallen kun je, als bezitter van een zichtrekening voor jongeren, ook genieten van interessante extras en voordelen, zoals kortingen of voordelen bij derden.

Gratis zichtrekening openen

AanbiederGratis adviesGratis simulatie
Tip: open een gratis zichtrekening!Simulatie maken
Vergelijk alle zichtrekeningen van KBC!Simulatie maken

Zelfstandig bankieren

Met een zichtrekening voor jongeren kan de eigenaar ervan beschikken over een rekening waar je zelfstandig je geldzaken mee kunt beheren. Verder zorgt de bijbehorende persoonlijke bankkaart ervoor dat je je geld altijd binnen handbereik hebt, zowel in binnen- als buitenland. Je kunt:

  • geld opnemen aan geldautomaten,
  • betalen met je bankkaart in vrijwel elk bedrijf
  • internetbankieren,
  • moebiel bankieren.

Voorwaarden en kosten van een jongerenzichtrekening

Een zichtrekening voor jongeren kan al worden geopend vanaf je tiende verjaardag. Wel dien je er rekening mee te houden dat, wanneer je nog geen zestien bent, je vader en/of moeder mee moet tekenen bij de opening van een dergelijk zichtrekening.

Vanaf je twaalfde kun je bij een zichtrekening voor jongeren tevens gebruikmaken van een gratis bankkaart en betaal je bovendien geen opening-, beheer- of transactiekosten

Je krijgt zelfs een bepaalde bruto rentevergoeding over het geld dat er op je rekening wordt gestort.

De meeste zichtrekeningen voor jongeren bieden je bovendien gratis de mogelijkheid om je geld te beheren via:

  • internetbankieren,
  • mobiel bankieren,
  • online rekeningoverzichten inzien of printen.

Voordelen van je bankkaart

Bij een aantal zichtrekeningen voor jongeren kun je genieten van extras en voordelen als je je bankkaart kunt overleggen, bijvoorbeeld bij jongeren- en sportevenementen. Hierbij kun je onder andere denken aan een korting op de toegangsprijs of de aanschaf van een bepaald product.

Wat is de beste zichtrekening voor jongeren?

Om te bepalen wat de beste zichtrekening is voor jongeren moet je je uiteraard niet blindstaren op alleen de voordelen en extras die je binnen kunt slepen met je bankkaart. De voorwaarden die aan een dergelijke zichtrekening zijn verbonden, evenals het rentepercentage dat je ontvangt en de kosten die je eventueel moet maken, spelen immers ook een belangrijke rol. Door alle voordelen en eventuele kosten te vergelijken van verschillende zichtrekening voor jongeren kun je vrij gemakkelijk bepalen bij welke bank en bankproduct je je het beste voelt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20