Bespaar op de vaste lasten door verzekeringen te vergelijken 

Geschreven met brandend content van verzekeringen.be

Je ontkomt niet aan het afsluiten van een aantal verzekeringen. Denk bijvoorbeeld aan de autoverzekering, welke verplicht is wanneer je het voertuig op de openbare weg wilt kunnen gebruiken. Zonder autoverzekering overtreed je niet alleen de wet, maar loop je daarnaast een groot risico. Mocht je een ongeluk veroorzaken, dan draai je zelf op voor de kosten die hieruit voortkomen. Het is niet voor niets, dat men een autoverzekering verplicht stelt in België. Om op de vaste lasten te besparen loont het de verschillende verzekeringen bij diverse verzekeringsmaatschappijen te vergelijken. Op deze manier vind je de goedkoopste optie bij de door jou gewenste dekking. Het vergelijken van de verzekeringen is de afgelopen jaren makkelijker geworden; maak gebruik van een vergelijkingstool op het internet. De tool vertelt je in een korte tijd wat voor jou de beste verzekering is. Je kunt de verzekering vaak direct afsluiten vanuit zo’n tool. 

Goedkoopste autoverzekering vinden voor jouw auto 

Een auto verzekering vergelijken bij verschillende verzekeringsmaatschappijen begint bij het invoeren van een aantal persoonlijke gegevens. Een verzekeringsmaatschappij wil weten wat het vermogen van de auto is, welke waarde het voertuig heeft, in welke mate deze gebruikt worden en in hoeverre je een schadeverleden hebt. Iemand die in het verleden meermaals schade vergoed heeft gekregen zal een hogere premie betalen voor diens autoverzekering. 

Naast de gegevens over de auto en het gebruik ervan, wil een verzekeringsmaatschappij weten wat je leeftijd is en waar je woont. Van een jongere bestuurder met weinig ervaring wordt gedacht dat deze een groter risico op schade loopt. Evenals dat dit risico in de stad groter zal zijn dan in landelijke gebieden buiten de grote Belgische steden. Het zijn factoren die invloed hebben op de hoogte van de premie van je autoverzekering. Op websites voor het vergelijken van de verschillende autoverzekeringen lees je hier meer over. 

Denk goed na over de dekking van een autoverzekering 

Bij het vergelijken van de diverse autoverzekeringen heb je de keuze uit een BA autoverzekering, een mini-omnium verzekering voor de auto en een full-omnium verzekering. Wat hierin de beste keuze is, hangt onder meer af van de waarde die je aan het voertuig hecht. Gaat het om een auto die je onlangs nieuw gekocht hebt? In dat geval wil je dat iedere vorm van schade vergoed wordt, in het bijzonder wanneer het om een nieuw model voertuig gaat. Een mini-omnium of full-omnium autoverzekering zal in zo’n geval de beste keuze zijn. Ben je echter voornemens de auto op relatief korte termijn te vervangen, daar deze al erg oud is? In dat geval kan een BA autoverzekering voldoende zijn. Door nu voor een BA autoverzekering te kiezen houd je maandelijks geld over. Mocht de auto defect raken, dan kun je deze vervroegd vervangen. 

Plek van parkeren bepaalt risico op schade 

Kijk verder dan slechts naar de waarde van de auto en mogelijke plannen om deze te vervangen. Ook de plek waar je het voertuig normaliter parkeert kan bepalend zijn voor de dekking die je kiest bij het afsluiten van een autoverzekering. Om een voorbeeld te geven: het parkeren van de auto in een eigen garage levert een veel kleiner risico op bijvoorbeeld vandalisme op, dan wanneer de auto op een openbare parking in de wijk geplaatst wordt. Daarbij is het risico op schade door natuurkrachten in een (eigen) parkeergarage kleiner, dan wanneer de auto buiten geparkeerd wordt. Het maakt dat in zo’n geval een mini-omnium autoverzekering al voldoende kan zijn. Een mini-omnium autoverzekering wordt tegen een aanzienlijk lagere premie aangeboden dan een full-omnium verzekering; het levert je een fraaie besparing op. 

Meer