Belgische wodka uit suikerbiet

[PICTURE|sitelpic]We zijn een land van bierbrouwers en jeneverstokers, maar af en toe is er iemand die buiten de lijntjes kleurt. Na de Belgische whisky van Belgian Owl gestookt in het Waalse Grâce-Hollogne, is er nu een jonge ondernemer uit het Vlaams-Brabantse Lubbeek die een eigen Belgische wodka lanceert: Obey Vodka.

Pieter-Jan Frooninckx stookt zijn wodka op basis van suikerbieten en de ontwikkeling nam zes jaar in beslag. Voor het distillaat brandt Frooninckx zelf houtskool van eik en berk. Obey Vodka is het resultaat van Tiense suikerbieten, een viervoudige distillatie en continu filtratie. Het alcoholgehalte bedraagt 40 procent en de strakke Obey-flessen zijn te koop bij Delhaize. Recent werd ook de versie ‘FROZEN’ gelanceerd, een Obey Vodka met zwarte bes. Inmiddels won Obey Vodka een zilveren medaille op het Concours Mondial van Brussel. (JCV)

www.belgianspirits.com

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.