Belgische school vormt jaarlijks 15 butlers

Dit jaar hebben vijftien studenten de cursussen aan de Belgische School for Butlers & Hospitality in Hertsberge afgewerkt. Dat heeft Vincent Vermeulen, oprichter van de Belgische butlerschool, tegenover de krant La Dernière Heure bevestigd.

Sinds de school begin dit decennium werd opgericht, werden al meer dan zestig butlers in België gevormd. Naast de School for Butlers & Hospitality wordt wereldwijd in slechts zes andere instituten een opleiding tot butler aangeboden. De cursus, die zes weken duurt en uitsluitend in de Engelse taal wordt gegeven, vergt van de deelnemers een investering van minstens 8.900 euro. Met inbegrip van twee weken specialisatiecursus – die onder meer een opleiding in luxeproducten en eventueel een maritiem brevet omvat – kan die prijs oplopen tot 14.815 euro. Drie keer per jaar – in februari, mei en oktober – biedt de School for Butlers & Hospitality opleidingen aan. Op het einde van de cursus ontvangen de geslaagde kandidaten een aanbevelingsbrief. “Dat document is veruit het belangrijkste element uit het curriculum vitae van de toekomstige butler,” zegt Vincent Vermeulen.

Werkzekerheid

Voor goede kandidaten lijkt werkzekerheid absoluut gegarandeerd. Het huidige aanbod aan butlers kan immers onmogelijk aan de wereldwijde vraag voldoen. “De cursussen zijn intens, maar tot nu toe heeft nog geen enkele kandidaat de opleiding vroegtijdig afgebroken,” getuigt Vincent Vermeulen. “Er is niet alleen uitzicht op werkzekerheid, maar ook kan op een riant salaris worden gerekend. Het loon kan variëren tussen 3.000 euro en 10.000 euro per maand. Sommige butlers krijgen zels een maandsalaris van 25.000 euro aangeboden.” “De butler is dan ook de onontbeerlijke motor voor de optimale functionering van de woning en het huishouden,” aldus Vincent Vermeulen. “In sommige gevallen zal die opdracht niet kunnen worden gecombineerd met een eigen gezinsleven, maar vaak heeft ook de butler vaste uren, die hem wel een persoonlijk leven toelaten. Dikwijls is een woning op het domein voor zijn gezin gereserveerd.”

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20