Belgische investeerder in Klarna

De Belgische investeerder GBL, van de vermogende Frère-familie, blijkt aan belang te hebben genomen in betaalbedrijf Klarna.

De participatie vond plaats via investeringsvehikel Sienna Digital. De veertien deelnames van dit fonds hebben een gezamenlijke netto waarde van achthonderd miljoen euro. Het is niet bekend voor hoeveel Klarna in de boeken staat.

Niet beursgenoteerd

Het Zweedse Klarna is nog niet beursgenoteerd, maar publiceert wel al jaren financiële resultaten. De winst voor aftrek van rente en belasting ging in 2020 voor het eerst over de miljard dollar.

Het betaalbedrijf heeft in de afgelopen maanden een aantal overnames gedaan om een nieuwe tak op te richten. Daarmee wil het naast betaal- ook marketingdiensten aan webwinkeliers leveren. De investeringen hierin en die in de Amerikaanse expansie worden deels betaald met het kapitaal van externe geldschieters. GBL is er daar een van, het Singaporese staatsfonds GIC, Sequoia Capital, Ant Group en Softbank zijn anderen.

Meer
Mijn Volglijst

Zeer drukke macro-week voor de boeg

28/11/2021 16:08

(ABM FN) Komende week wordt vooral zeer druk op macro-economisch gebied. Beleggers hebben de handen vol met onder meer inflatiecijfers en inkoopmanagersindices. 

Afgelopen week kende Wall Street een verkorte handelsweek wegens Thanksgiving en Black Friday. Los van die koopjes zien we toch vooral stevig oplopende prijzen wereldwijd. Bedrijven geraken moeilijk aan hun materiaal en moeten hogere kosten maken. Een heel stuk daarvan wordt doorgerekend aan de eindconsument. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20