Belg is dol op soep

Belgen blijken dol op soep te zijn. Dat blijkt uit onderzoek van Knorr. Na chocolade, friet en bier staat soep bij de Belg op de vierde plaats. De gemiddelde consumptie bedraagt bijna 26 liter soep per Belg per jaar. De soep wordt vooral gegeten als avondeten (73%) en als lunch (71%), maar als tussendoortje scoort de soep ook hoog.

Volgens Mirjam Smit – van Hal, nutritioniste bij Knorr, is soep ook erg gezond. Onderzoek toont aan dat mensen die veel soep eten een lagere energie-inname en een lagere BMI hebben. Tevens toont onderzoek aan dat de voedingswaarde van soep in blik en in karton even groot is als zelfgemaakte verse soep. In sommige gevallen is de voedingswaarde van soep in blik of karton zelfs groter. Dat komt omdat de ingrediënten vers zijn bij de verwerking in de industriële keukens.

Overigens nuttigen de Belgen meer soep dan Nederlanders. De gemiddelde consumptie ligt in Nederland op 18 liter per jaar per hoofd van de bevolking. In Duitsland ligt dit op 45 liter per hoofd per jaar. Van de Belgen koopt 73% bouillon om zelfgemaakte soep van te maken. 79% koopt voorgeproduceerde soepen. De favoriete soep is de tomatensoep (met balletjes), gevolgd door groentesoep en pompoensoep. In het weekend worden meer bijzondere soepen gegeten.

[Bron: Foodpress]