Beleggen, de enige manier om negatief rendement tegen te gaan

Geschreven met input van Bitcoin Exchange Nederland en aandelenkopen.nl.

Ben je begonnen met beleggen en zie je een negatief rendement? Dat kan gebeuren. Er is altijd risico in het beleggen, maar de mogelijkheid om dat tegen te gaan is er ook. Het doel om te beleggen is om meer rendement eruit te halen. Gebeurt dat niet dan zit jouw geld in gevaar waardoor je weer moet gaan beleggen. Best wel vervelend, omdat je weer in je spaargeld moet gaan. En misschien is dat je laatste spaargeld. Beleggen kan in vele vormen, zoals aandelen, vastgoed en nog veel meer.

Negatief rendement voorkomen

Om negatief rendement te voorkomen ga je eerst goed moeten informeren over de partij waar je gaat beleggen. Er zijn sommige partijen die op jouw geld uit zijn. Ze zijn zo getraind om je te kunnen overtuigen. Wat ze ook doen, is continu de waarde of stijgingen van beleggingen bekend maken via sms of social media. Je krijgt steeds meer vertrouwen in hun en blijft beleggen. Als er weer een negatief rendement uit komt, weten ze jou toch weer te overtuigen.

Beleggen heeft geen vast inkomen. En niet altijd is er een inkomen. Het kan gebeuren dat een bepaalde partij veel hoge rendementen heeft behaald in het verleden, maar dat betekent niet dat het zo door zal gaan. Het moment dat je begint met beleggen, kan het zijn dat het in het begin goed gaat, maar daarna negatief wordt. Daarom is het aangeraden om niet naar het verleden te kijken wanneer je gaat beleggen.

Wanneer je gaat beleggen moet je niet in 1 soort categorie investeren. Verspreid je investering in verschillende soorten categorieën. Mocht het zijn dat de ene categorie een negatief rendement oplevert, dan kun je bij de andere juist meer krijgen. Zo lijd je niet aan verlies. Het beleggen in verschillende aandelen is geadviseerd. Het beleggen in bitcoin is ook een categorie, omdat de meeste personen bitcoins kopen. Maar dat is meer risicovol.